Un profesor sud-coreean subliniază importanţa inteligenţei artificiale

Conform unui profesor sud-coreean, inteligență artificială (AI) va fi indispensabilă în industriile viitoare, mașina de învățare și de învățare profundă urmand sa fie o “soluție fundamentală” pentru acest sector.

Choi Seung-jin, profesor de informatică şi inginerie la Universitatea Pohang de Știință și Tehnologie, a făcut aceste remarci în timpul unui seminar găzduit de Camera de Comerț și Industrie din Coreea.

“Maşina de învăţare este trecerea de la o disciplină academică la un instrument industrial”, a declarat Choi, citându-l pe John Langford, omul de ştiinţă care conduce cercetarea maşinii de învățare.

aen20161024006700320_01_i

Mașina de învățare este un tip de inteligenţă artificială, care oferă calculatoare cu capacitatea de a învăța, fără a fi programate în mod explicit.

Deocamdată, învățare profundă este un nou domeniu de cercetare a mașinii de învățare unde un computer încearcă să întreacă modul în care creierul uman creează modele de date și le procesează.

Choi a spus că maşina de învățare este semnificativă deoarece poate îmbunătăți nu numai serviciile pentru clienti, dar poate face “medicii sa fie medici mai buni” și “mașinile sa se conducă singure.”

“Maşina de învăţare este acum, probabil, cel mai în vogă lucru din Silicon Valley. Mai ales învățarea profundă. Motivul pentru care este atât de mediatizată se datorează faptului că poate prelua multe sarcini repetitive, fără minte”, a declarat Choi, citându-l pe Sebastian Thrun, fondatorul şi presedintele Udacity.

“O companie fără mașină de învățare nu poate ține pasul cu una care-o folosește”, a mai spus Choi, cerând mai multor companii să sprijine în continuare cercetarea și dezvoltarea în acest sector.

Anterior, guvernul a anuntat că va ajuta la cercetarea inteligenţei artificiale și altor zone cu noi motoare de dezvoltare. Potrivit unor reprezentanti guvernamentali, sectorul va spori competitivitatea țării, pe fondul apelurilor facute la adresa Coreei de Sud de a revedea strategia R&D de a se alătura altor puteri la nivel mondial în domeniu.

Sursa: http://english.yonhapnews.co.kr/business/2016/10/24/0504000000AEN20161024006700320.html

Traducere: Corina Stan




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.