AEN20170619003500315_01_i

Coreea de Sud a devenit membru al comitetului UNESCO privind diversitatea culturala

Coreea de Sud a fost aleasa pentru a fi membru al Comitetului Interguvernamental pentru Protectia si Promovarea Diversitatii Expresiilor Culturale al UNESCO, informeaza Agentia de stiri Yonhap.

Conform sursei mentionate, alegerile au avut loc in cadrul celei de-a sasea sesiuni a Conferintei partilor a Conventiei din 2005 privind Protectia si Promovarea Diversitatii Expresiilor Culturale, sesiune desfasurata la sediul UNESCO de la Paris de luni pana joi, saptamana trecuta (12-15 iunie).

De la intrarea in vigoare in data 18 martie 2007, conventia UNESCO a fost aprobata de 145 de state membre ale corpului american. Comitetul interguvernamental care raspunde de promovarea obiectivelor conventiei si de incurajarea si monitorizarea implementarii acesteia este format din 24 de tari membre din sase grupuri continentale din intreaga lume.

Coreea de Sud s-a alaturat conventiei in 2007 si a adoptat o lege interna privind protejarea si promovarea diversitatii expresiilor culturale in 2014. Tara est-asiatica va lucra in calitate de membru al grupului Asia-Pacific al comitetului pentru urmatorii patru ani, pana in iunie 2021, alaturi de alte doua membre ale grupului regional, China si Indonezia. (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.