unnamed

9 tipuri de operatii estetice, populare in Coreea de Sud

  1. Operatia pentru obtinerea pleoapelor duble

Operatia pentru obtinerea pleoapelor duble este cea mai cunoscuta procedura in Coreea. Aceasta indeparteaza excesul de grasime pentru a realiza ideala pleoapa dubla, atat la barbati, cat si la femei. Popularitatea acestei proceduri nu exista doar in Coreea, intrucat aproximativ 15 la suta din toate operatiile estetice din lume sunt operatii pentru obtinerea pleoapelor duble.

2. Operatia de modificare a falcilor

Operatia de modificare a falcilor este facuta pentru a subtia barbia, creand mult dorita “V-Line”. Procedura acestei operatii include raderea unei parti din mandibular pentru a crea o linie a barbiei mai subtire. O clinica chiar a afisat falcile rase intr-un turn.

3. Operatia de marire a ochilor

Operatia de marire a ochilor este folosita pentru a face ochii persoanei sa fie mai mari decat inainte. Multi pacienti isi fac aceasta operatie odata cu cea pentru obtinerea pleoapelor duble. Aici, colturile ochilor sunt taiate, pentru ca ochii sa fie mai lungi orizontal, facandu-i sa para mai mari si mai largi.

4. Rinoplastia

Rinoplastia, cunoscuta in mod normal ca operatia la nas, este folosita pentru a face varful nasului mai pronuntat. In cultura coreeana, nasul este una dintre cele mai proeminente trasaturi  cand vine vorba de determinarea farmecului unei persoane. Multi coreeni idealizeaza un varf al nasului ridicat, lucru pe care rinoplastia il poate oferi.

5. Modificarea fruntii

Modificarea fruntii este o procedura simpla, unde pacientul primeste un implant in frunte pentru a-I oferi o frunte mai neteda si mai rotunda. Coreenii considera ca o frunte mai rotunda le ofera un aspect tineresc.

6. Transplant de par

Transplanturile de par sunt folosite in general de persoanele care incep sa cheleasca sau care au zone cu mai putin par pe care doresc sa si le acopere. Foliculi de par sunt luati dn spatele capului si apoi grefati in locul unde doreste pacientul.

7. Modificarea barbiei

O alta procedura care ajuta la crearea liniei V perfecte, modificarea barbiei, foloseste filere pentru a ajuta la obtinerea aspectului dorit. Multi pacienti aleg sa faca operatia de rinoplastie in acelasi timp, pentru a se asigura ca echilibrul fetei lor este perfect.

8. “Teeth Capping”

“Teeth Capping” este folosita de multi pentru a-si face dintii sa para mai luminosi si mai albi. Persoanele care apeleaza la aceasta procedura sunt cele care doresc sa isi ascunda dintii decolorati sau deteriorati. Doctorii iau un strat subtire de firnir din portelan si il plaseaza pe dintii afectati. Aceasta procedura nu este deloc dureroasa si poate fi completata in mai putin de o saptamana.

9. Marirea sanilor

Femeile aleg aceasta procedura din cauza mai multor factori cum ar fi faptul ca isi doresc sa arate mai atragator sis a aiba un corp mai “plin”, oferindu-le mai multa incredere. In functie de tipul de augumentare, un implant, grasime sau o combinatie a celor doua poate fi folosita pentru a oferi pacientei marimea sanilor dorita.

Sursa: www.koreaboo.com

Traducator: Raluca Miroi

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.