2018-cannes-film-festival-dates-announced-cannes

Filmele coreene “Burning” și “The Spy Gone North” vor fi ecranizate la Cannes

Unul dintre cele mai recunoscute festivaluri de film din întreaga lume, Festivalul de Film de la Cannes, a anunțat joi, 12 aprilie, lista oficială de selecție, inclusiv două filme coreene, informează site-ul koreaherald.com.

Potrivit sursei citate, regizorul filmului “Burning”, Lee Chang-dong, a fost invitat la categoria principală de concurs a festivalului, urcând în fața altor 17 filme. Filmul îi prezintă în rolurile principale pe Yoo Ah-in și actorul de la Hollywood, Steven Yeun. Thriller-ul, o adaptare a poveștii “Barn Burning”, a scriitorului japonez Haruki Murakami, se învârte în jurul a doi tineri și a unei femei care se ocupă de un incident misterios. Data lansării este stabilită pentru luna mai a acestui an.

“Burning” este al cincilea film al lui Lee care va fi ecranizat la Cannes și al treilea care va concura. Pelicula a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu de la Cannes pentru categoria “Poezii” in 2010. În 2007, Jeon Do-yeon a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță pentru filmul “Secret Sunshine” al lui Lee. Lee a mai fost, de asemenea, și membru al juriului și a condus Săptămâna Criticii de la Cannes.

Acesta este al treilea an consecutiv în care filmele coreene au fost selectate pentru concurs la Cannes.

“The Handmaiden” al lui Park Chan-wook și “Okja” al lui Bong Joon-ho au fost prezentate la categoria de concurs a prestigiosului festival de film în 2016, respectiv 2017.

“The Spy Gone North”, pelicula regizorului Yoon Jong-bin, va fi vizionată în secțiunea non-competitivă “Ecranizarea de la Miezul Nopții”. Secțiunea cuprinde filme de groază, acțiune și alte filme de gen. Subiectul, inspirat de o poveste adevărată, urmărește un spion sud-coreean care se infiltrează în Nord pentru a obține informații despre programul său de arme nucleare în anii 1990. Prezentându-i pe Hwang Jung-min, Lee Sung-min, Jo Jin-woong și Joo Jin-hoon, filmul va fi ecranizat în această vară în teatrele locale. Aceasta este a doua oară când regizorul Yoon este invitat la Cannes, după “The Unforgiven” în 2016.

Cel de-al 71-lea Festival de Film de la Cannes va avea loc în perioada 9-20 mai la Cannes, în Franța. (Mădălina Dima)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.