Filmele coreene “Burning” și “The Spy Gone North” vor fi ecranizate la Cannes

Unul dintre cele mai recunoscute festivaluri de film din întreaga lume, Festivalul de Film de la Cannes, a anunțat joi, 12 aprilie, lista oficială de selecție, inclusiv două filme coreene, informează site-ul koreaherald.com.

Potrivit sursei citate, regizorul filmului “Burning”, Lee Chang-dong, a fost invitat la categoria principală de concurs a festivalului, urcând în fața altor 17 filme. Filmul îi prezintă în rolurile principale pe Yoo Ah-in și actorul de la Hollywood, Steven Yeun. Thriller-ul, o adaptare a poveștii “Barn Burning”, a scriitorului japonez Haruki Murakami, se învârte în jurul a doi tineri și a unei femei care se ocupă de un incident misterios. Data lansării este stabilită pentru luna mai a acestui an.

“Burning” este al cincilea film al lui Lee care va fi ecranizat la Cannes și al treilea care va concura. Pelicula a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu de la Cannes pentru categoria “Poezii” in 2010. În 2007, Jeon Do-yeon a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță pentru filmul “Secret Sunshine” al lui Lee. Lee a mai fost, de asemenea, și membru al juriului și a condus Săptămâna Criticii de la Cannes.

Acesta este al treilea an consecutiv în care filmele coreene au fost selectate pentru concurs la Cannes.

“The Handmaiden” al lui Park Chan-wook și “Okja” al lui Bong Joon-ho au fost prezentate la categoria de concurs a prestigiosului festival de film în 2016, respectiv 2017.

“The Spy Gone North”, pelicula regizorului Yoon Jong-bin, va fi vizionată în secțiunea non-competitivă “Ecranizarea de la Miezul Nopții”. Secțiunea cuprinde filme de groază, acțiune și alte filme de gen. Subiectul, inspirat de o poveste adevărată, urmărește un spion sud-coreean care se infiltrează în Nord pentru a obține informații despre programul său de arme nucleare în anii 1990. Prezentându-i pe Hwang Jung-min, Lee Sung-min, Jo Jin-woong și Joo Jin-hoon, filmul va fi ecranizat în această vară în teatrele locale. Aceasta este a doua oară când regizorul Yoon este invitat la Cannes, după “The Unforgiven” în 2016.

Cel de-al 71-lea Festival de Film de la Cannes va avea loc în perioada 9-20 mai la Cannes, în Franța. (Mădălina Dima)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.