33658988_1797794283611177_32606966509469696_n

Jeonju, satul Hanok- un punct de referință al trecutului și prezentului Coreei

Mereu plin de turiști—locali și străini, mulți îmbrăcați în hanbok modern—Jeonju, satul Hanok este un punct turistic foarte important în Provincia North Jeolla.

Cu toate acestea, cartierul rezidențial tradițional antic, nu este doar un parc cu tematica fotogenică. Este o dovadă vie a istoriei mederne a Coreei de la începutul secolului al XX-lea. Este, de asemenea, un simbol al echilibrului, pe care orașul antic l-a dobândit între proprietățile sale culturale tradiționale și dezvoltare.

Satul Hanok datează din anul 1910, când coreenii au fost împinși din străzile centrale ale Jungang-dong-ului, care se afla sunt dominația colonială japoneză, spre mai puțin cunoscutul Pungnam-dong, pentru a forma un cartier suburban.

Comparativ cu Hanok-urile tradiționale din epoca Joseon, aceste case aveau un aspect și o structură mai modernă și mai urbană.

Conservarea cartierului rezidențial, vechi de secole, care găzduiește în prezent aproximativ 2000 de locuitori, a fost un factor cheie în certificarea Jeonju-ului în 2010 ca membru al Cittaslow International, o rețea globală de orașe lente.

 

Jeonju, un sat traditional într-adevăr impresionant ce merită vizitat.

(sursa: koreaherald.com)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.