36236161_1720989567986741_137185520336764928_n

Site-urile de streaming din Coreea modifică divizarea profiturilor

Începând cu 1 ianuarie 2019, va exista o creștere în ceea ce privește profitul obținut de pe site-urile de streaming, de către cei care creează muzică.

Ministerul Culturii, Sportului și Turismului, a dezvăluit că distribuirea profitului va crește, în cele din urmă, pentru Asociația Korea Music Copyright (KOMCA), Asociația Together Music Copyright, Federația Interpreților de Muzică Coreeană și Asociația Coreeană a Industriei de Înregistrări.

Conform Ministerului Culturii, Sportului și Turismului, începând cu anul viitor, divizarea profiturilor prin streaming va crește de la 60% la 65%, pentru cei care creează muzică, în timp ce pentru cei care lucrează pe partea de afaceri va descrește de la 40% la 35%. Divizarea profiturilor, în ceea ce privește conținutul descărcat, nu va fi afectată, deoarece a existat deja o schimbare, în 2015, de la 60% la 70%. Pentru profiturile bunurilor nevândute, cum ar fi pachetele de descărcare, se va ține seama de prețul unitar pe piesă, precum și de cea mai mare sumă a vânzărilor.

Sistemul curent, care beneficiază de reduceri de muzică de la 50% până la 65%, la achiziționarea pachetelor de descărcare ce conțin peste 30 de piese, se va încheia, de asemenea. În următorii trei ani, rata reducerilor va fi folosită pe post de reglare a prețului, iar pachetele de descărcare se vor încheia la sfârșitul anului 2021. Opțiunea de a cumpăra excluziv prin streaming cu o reducere de 50% va fi, de asemenea, indisponibilă după 2021.

Pentru a crea un impact cât mai mic asupra consumatorilor, care au o influență foarte mare asupra pieței, regulile de colectare pentru aceștia nu vor fi schimbate. Însă, în cazului în care consumatorii părăsesc sau anulează abonamentul, aceștia vor putea să folosească, în continuare, serviciile de streaming, la același preț.

Un reprezentant al Ministerului Culturii, Sportului și Turismului, a declarat: “Modificările recente au fost implementate pentru a îmbunătății mediului artiștilor din domeniul culturii și a artelor. Sperăm să miscșorăm presiunea asupra consumatorilor, oferindu-le un mediu cu aceleași prețuri pentru ei și o compensare sporită pentru artiști, așa că am luat hotărârea de a încheia serviciile de streaming reduse.” (Elena Rădulescu)

Sursa: Soompi.com




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.