Trump semnează pentru drepturile omului din Coreea de Nord

Vineri, 20 iulie, Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat un proiect de lege desemnat să promoveze drepturile omului în Coreea de Nord.

Legislația, numită Actul de Reabilitare a Drepturilor Omului din Coreea de Nord din 2017, reînnoiește o lege care a fost adoptată, prima dată, în 2004, în perioada președinției lui George W. Bush. Va fi în vigoare până în 2022.

“Această legislație este menită să promoveze drepturile omului și libertatea în Republica Populară Democrată Coreeană”, a spus Trump într-o declarație emisă de Casa Albă.


Legea solicită acordarea de sprijin financiar grupurilor care ajută la răspândirea informațiilor externe în Coreea de Nord prin stick-uri USB, carduri micro SD, video playere, telefoane mobile și alte echipamente de telecomunicații.

De asemena, cere Departamentului de Stat să raporteze la Congres planurile pentru îmbunătățirea materialului trasportat în aceste dispozitive, incluzând muzică sud-coreeană și americană, programe TV și filme care sunt populare printre nord-coreeni.

Actul normativ vine ca urmare a negocierilor dintre Statele Unite și Coreea de Nord pentru a desființa programul de arme nucleare al regimului, după summit-ul istoric de luna trecută dintre Trump și liderul nord-coreean, Kim Jong Un.

Sursa: koreaherald.com

(Traducător: Elena Rădulescu)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.