iarba 1

Iarbă argintie fluturând pe mormântul regelui Taejo

Este neobișnuit: iarbă înaltă argintie care acoperă locul de înmormântare a unui rege. Geonwolleng, mormântul regal al regelui fondator Taejo din epoca Joseon (domnia 1382-1398), este probabil singurul loc din lume unde poți arunca o privire în trecut și te poți bucura de vederea spectaculoasă a ierbii argintii care flutură toamna.

A fost ultima dorință a regelui Taejo, potrivit istoricilor, ca  mormântul său să fie acoperit de iarbă argintie adusă din orașul său natal Hamheung, acum o parte a provinciei South Hamgyong, Coreea de Nord, unde și-a petrecut tinerețea și ultimii ani din viață.

Regele Taejo a fost fostul mare general al Regatului Goryeo (918-1392) și a fondat Joseon în 1394 prin relocarea capitalei în Hanyang, care este acum Seul. El a fost pro dinastia Ming, poziționând  Joseon-ul ca slujitor al Chinei, un mod umilitor, dar eficient de a proteja regatul pe atunci, neputincios. De asemenea, el a încurajat agricultura și a promovat confucianismul ca ideologie de stat al cărei pilon central este onorarea strămoșilor.

Datorită confuciansimului și cultului onorării strămoșilor adânc înrădăcinat în Joseon, mormintele regilor și reginelor au fost îngrijite cu mare atenție, spun istoricii, iar celelalte 41 de morminte regale sunt bine păstrate. Dar, din nou, Geonwolleng este singurul mormânt regal cu iarbă argintie, ceea ce îl face un loc unic de vizitat.

Despre regle Taejo s-au filmat nenumărate drame, printre care și Legendele Dragonilor care expune într-un stil dramatic întemeierea regatului Joseon. Din distribuție fac parte Yoo Ah-In, Shin Se-Kyung și Cheon Ho-Jin.

Mormântul regelui Taejo este localizat în situl Donggureung, în orașul Guri din provincia Gyeonggi. Donggureung, în traducere ”Cele 9 morminte regale din Est” a fost introdus în patrimoniul UNESCO în anul 2009 și poate fi vizitat de marți până duminică între orele 6 și 18:30.

Articol realizat de Cho Chung-un pentru Korea Herald.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.