AEN20200322002500315_01_i_P4

Coreea de Sud va trimite României 2.000.000 de teste pentru depistarea COVID-19

O companie sud-coreeană a acceptat să expedieze, în România, 20.000 de truse noi de testare a coronavirusului, în urma unui acord convenit de guvern. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul de externe din Seul, care a precizat că fiecare kit poate fi folosit pentru 100 de teste, informează agenția oficială de presă sud-coreeană Yonhap.

Potrivit sursei citate, ministerul a declarat că misiunea diplomatică a Coreei de Sud a aflat de cererea țării noastre pentru aceste dispozitive pe fondul răspândirii COVID-19 și a făcut legătura dintre autorități și firma sud-coreeană.

Cele două părți au semnat recent un contract privind comerțul, mărfurile urmând a fi expediate la comandă.

Oficialul sud-coreean nu a oferit detalii legate de numele exportatorului privat sau suma de bani trecută în contract.

Coreea de Sud a fost recunoscută la nivel internațional pentru metodele de testare și tratament încă din faza timpurie a infectării cu noul coronavirus. În plus, pe lângă eforturile minuțioase de carantină la domiciliu luate de autoritățile de la Seul, țara a făcut campanie și pentru cooperarea internațională împotriva pandemiei.

Măsuri noi luate de Coreea de Sud pentru a limita răspândirea virusului

De cealaltă parte, autoritățile sud-coreene fac în continuare eforturi pentru a limita răspândirea COVID-19 în rândul propriei populații. Premierul sud-coreean, Chung Sye-kyun, a “îndemnat ferm”, sâmbătă, suspendarea funcționării facilităților religioase, sportive de interior și de divertisment timp de 15 zile.

Premierul a avertizat că guvernul va emite un ordin administrativ pentru a interzice reuniunile dacă aceste facilităţi nu respectă regulile şi a subliniat că următoarele 15 zile vor fi “critice” în ce priveşte capacitatea guvernului de a combate răspândirea COVID-19.

În pofida apelurilor anterioare ale guvernului la “distanţare socială”, unele biserici au continuat să organizeze slujbe săptămânale, iar multe cluburi de noapte şi alte astfel de facilităţi continuă să funcţioneze.

Chung a insistat sâmbătă că guvernul său va lua “toate măsurile legale, inclusiv închiderea” acelor facilităţi care nu respectă noile directive.

Cu 147 cazuri noi înregistrate sâmbătă, numărul total de infectări de la începutul epidemiei a ajuns în Coreea de Sud la 8799, cu 104 decese. Este a zecea zi consecutiv când în ţară se înregistrează maximum 150 sau mai puţine infecţii noi, potrivit Centrului coreean pentru controlul şi prevenirea bolilor. Vârful a fost înregistrat la 29 februarie, cu 909 cazuri noi.

Guvernul sud-coreean a decis între altele amânarea începerii noului an școlar până pe data de 6 aprilie, tot pentru a preveni propagarea virusului. În Coreea de Sud, anul școlar începe de regulă în martie.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.