20200430134043392_IAAIVAMB

Ziua lui Buddha, sărbătorită prin rugăciune. Toate gândurile întreptate către depăsirea pandemiei COVID-19

Ca în fiecare an, pe 30 aprilie, coreenii au sărbătorit Ziua lui Buddha – o sărbătoare națională care marchează 2.564 de ani de la nașterea lui Buddha, doar că de data aceasta întreaga atenție a fost acordată pandemiei de coronvirus cu care se confruntă nu doar Coreea de Sud, ci întreaga planetă, relatează Korea.net. Astfel că, la Templul Jogyesa din Seul a avut loc un serviciu de rugăciune pentru depășirea și tratarea noii boli generate de infecția cu SARS- CoV-2.

“Astăzi, COVID-19 ne-a alertat pe toți în această epocă modernă despre marea noastră ignoranță”, a spus Ven. Wonhaeng, președintele celui mai mare ordin budist al țării, Jogye.

“Am ajuns să realizăm cât de prețioasă este viața de zi cu zi și cât de valoroși sunt oamenii pe care îi întâlnim. Acum (cu sensul de <<în această situație>> – n.r.), ne-a făcut să ne dăm seama că respirația și traiul nostru provin din lumina soarelui, aerul, apa și pământul, precum și de puritatea tuturor viețuitoarelor care coexistă”, a subliniat Ven. Wonhaeng.

Asociația Ordinelor Budiste Coreene a organizat, de asemenea, astfel de ceremonii la aproximativ 15.000 de temple budiste de la nivel național, inclusiv la templu Jogyesa, și a dat startul unei perioade de rugăciune de o lună de zile pentru depășirea și tratarea COVID-19.

Jogyesa (조계사) este templul principal al Ordinului Jogye al budismului coreean, devenit astfel în anul 1936. El joacă un rol de frunte în actuala ierarhie a budismului Seon din Coreea de Sud.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.