da37865b7554b7f0278b8f0965c5df87

Varianta Delta a COVID-19 se extinde în Coreea de Sud

Cazurile variantei Delta sunt în creștere în cadrul  infecțiilor COVID-19  raportate  zilnic în Coreea de Sud.

“Dintre cazurile confirmate ale țării, 47,1% au fost găsite ca fiind variante majore de cazuri, în creștere cu 10,2% față de săptămâna trecută. Rata de detectare pentru tulpina Delta a crescut cu 10,6% și acum este de 33,9%”.

Autoritățile sanitare au confirmat că au găsit cel puțin trei cazuri Delta la focarul care a izbucnit într-o unitate de divertisment din Gimhae, provincia Gyeongsangnam-do.

Acest focar  a  debutat  în urmă cu mai puțin de două săptămâni, dar a dus deja la aproximativ 170 de infecții legate. Autoritățile sanitare coreene suspectează acum că focarul a pornit dintr-o cârciumă din Changwon, provincia Gyeongsangnam-do, ar fi putut fi provocat și de varianta Delta. Dar creșterea numărului de cazuri nu se limitează la provincia Gyeongsangnam-do.

„În zona metropolitană din Seul, numărul cazurilor pe zi a crescut de la 799 la 990. În zonele din afara regiunii capitalei, media zilnică a crescut de la 193 la 358”.

Cu alte cuvinte, în ultima săptămână, regiunile din afara zonei capitalei au înregistrat o creștere similară a infecțiilor medii zilnice cu cele din interiorul zonei mai mari din Seul.

Și pe măsură ce oamenii călătoresc către destinații populare pentru sezonul de vacanță de vară, riscul răspândirii virusului crește tot mai mult. Regiunile din afara capitalei au reprezentat aproape 33% din infecțiile locale  care au fost  raportate luni, 19 iulie.

This comes as South Korea on Monday reported 1,2-hundred-52 new daily infections, reporting over one thousand cases for the 13th straight day.

Acest lucru se întâmplă deoarece Coreea de Sud a raportat luni  1,252 de noi infecții zilnice, raportând peste o mie de cazuri pentru a 13-a zi consecutivă. Se pare că este cel mai mare număr de cazuri înregistrate într-o duminică, o zi în care se fac mai puține teste comparativ cu zilele lucrătoare.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.