Filmul Cicada al regizorului Yoon Dae Woen a câștigat locul al doilea la Cannes la secțiunea “Cinefondation Selection”

„Cicada”, un film regizat de Yoon Dae Woen este singurul film coreean premiat la Festivalul de Film de la Cannes de anul acesta, luând premiul al doilea la secțiunea Cinefondation, relatează Times of India.

Secțiunea Cinefondation a fost înființată în anul 1988, cu scopul de a facilita descoperirea noilor talente, a tinerilor regizori cu potențial.

Filmul Cicada, un scurtmetraj de 17 minute, este de fapt proiectul de absolvire al lui Yoon în cadrul “Korea National University of Arts”. Povestea filmului se centrează pe un personaj transgender pe nume Chang-hyun care se prostituează pe strada Sowol de pe muntele Nam. Pelicula redă o noapte neobișnuită din viața acestui personaj, pe care el o compară cu o cicadă ieșind din coconul său și ajungând la maturitate completă.

 

 

The poster for Yoon's "Cicada"

                    Sursă foto: festival-cannes.com

 

Filmul regizorului Yoon, în vârstă de 30 de ani, a fost selectat dintre alte 1835 de lucrări de la 490 de școli de film din toată lumea pentru a concura cu alte 16 filme realizate de studenți. Premiul cel mare a mers la regizorul belgian Theo Degen pentru scurtmetrajul său numit “The Salamander Child”, urmând ca locul 3 să le fie oferit regizoarei românce Carina-Gabriela Dașoveanu pentru titlul “Love Stories on the Move”, în română „Prin oraș circulă scurte povești de dragoste” și regizorului brazilian Rodrigo Ribeyro pentru filmul “Cantareira”.

 

                       Sursă foto: Festival de Cannes Instagram

 

„Am fost foarte atent când am ales acest subiect deoarece poate fi privit ca fiind provocator. Totuși, pot spune că mereu mi-am dorit să fac un film axat pe tensiune și dramă”, a declarat regizorul Yoon după ce a câștigat premiul. Yoon Dae Woen mai are un film lăudat și îndrăgit de public, și anume “Bird Cage”, care a fost primit cu entuziasm la “Catholic Film Festival” și la “Korea Youth Film Festival” în 2020.

 

                                               Sursă foto: festival-cannes.com

 

Deși niciunul dintre filmele coreene nu a fost selectat pentru competiția principală de la Cannes, filmul “Emergency Declaration” regizat de Han Jae-Rim și avându-i în rolurile principale pe Lee Byung-Hun și Song Kang-Ho a fost foarte bine-primit, cu o rundă de aplauze de 10 minute la final. Acesta a cucerit publicul cu povestea sa captivantă în care un biochimist infectează cu un virus mortal un pasager dintr-un avion.

Vă invităm, așadar, să vizionați aceste noi bijuterii cinematografice coreene și nu numai!




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.