lee-byung-hun

Actorul Lee Byung Hun vorbește despre Hollywood și discriminare

Deși actorul Lee Byung Hun este foarte respectat și admirat pentru abilitățile sale evidente în domeniul actoriei în Coreea de Sud, acesta s-a confruntat din păcate cu discriminarea în perioada în care a lucrat la Hollywood.

Lee Byung Hun a debutat în 1991 în K-Drama “Asphalt My Hometown” și de atunci a devenit unul dintre cei mai buni actori din Coreea de Sud. Cel mai recent și-a făcut apariția ca Front Man în “Squid Game”, ceea ce i-a adus fani la nivel internațional. Actorul și-a lansat cariera occidentală în 2009 cu filmul “G.I. Joe: Rise of Cobra”. De asemenea, a apărut în “Red 2” în 2013 și în filmul din 2015 “Terminator Genisys”. Performanțele sale din cadrul acestor producții au impresionat publicul din întreaga lume, actorul reușind chiar să-și lase amprentele pe iconicul Walk of Fame de la Hollywood.

Deși i-a uimit pe toți cu abilitățile sale, Lee Byung Hun s-a confruntat cu discriminarea venită din partea propriilor colegi. Acesta a declarat că unii dintre oamenii cu care a lucrat la Hollywood au ignorat încercările sale de a se prezenta și nici măcar nu au dorit să aibă contact vizual cu el. De asemenea, a dezvăluit că unii dintre ei nu s-au obosit nici măcar să dea mâna până când nu au terminat filmările.

Discriminarea cu care s-a confruntat pe platouri l-a înfuriat pe Lee Byung Hun. “Nu eram doar trist, cumva simțeam nevoia să plâng, atât de furios am devenit”, a spus el. De discriminare și ignoranță a avut parte chiar și departe de platourile de filmare – acesta a povestit că odată lucrătorii unei cafenele l-au întrebat dacă este star de cinema, motiv pentru care a crezut că îl recunosc. Însă după ce i-au spus cât de mult le-a plăcut “The Hangover” și-a dat seama că aceștia îl confundaseră de fapt cu actorul coreean-american Ken Jeong. Byung Hun era obișnuit cu un astfel de comportament. „Eram doar un alt actor străin care nu știa să vorbească engleză”, a spus el.

În sfârșit, odată cu succesul recent “Squid Game”, Lee Byung Hun obține cu întârziere respectul pe care l-ar fi meritat întotdeauna, încă de la Hollywood. El a primit premiul Asian Film Excellence la cea de-a 15-a ediție a premiilor cinematografice asiatice, care a avut loc în octombrie 2021, și a menționat cât de recunoscător este pentru faptul că sud-coreenii pot fi mândri de “Squid Game” și de realizările acestora.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.