6440

Guvernul coreean relaxează măsurile de restricție din această săptămână

Conform noilor reguli de distanțare socială, Seul și zonele înconjurătoare se află încă la cel mai înalt nivel al distanțării sociale,  nivelul 4, iar restul țării se menține la nivelul 3.

Cu o rată de vaccinare de peste 60% din populație, guvernul coreean a hotărât să mai relaxeze un pic măsurile de restricție, în speranța că economia va începe să își mai revină.

Începând din această săptămână,  noi măsuri vor intra în vigoare. Mai exact una din ele vizează cinematografele și sălile de spectacole din zona capitalei Seul, care de acum  pot rămâne deschise cu două ore mai mult, până la miezul nopții, potrivit Arirang.

Foto: The Guardian

Și odată cu apropierea examenului de admitere la colegiul, cafenelele care au spații de studiu pot și ele să rămână deschide tot până la miezul nopții. În afara regiunii capitalei, programul prelungit se aplică și restaurantelor și cafenelelor obișnuite.

În ceea ce privește limitările privind adunările private, în regiunea capitalei se va permite acum grupurile de până la 8 persoane, față de limita  care s-a impus până acum de 6 persoane. Această măsură se va aplica atât înainte de ora 18.00 cât și după, cu condiția ca cel puțin 4 persoane din grup să fie complet vaccinate. De asemenea, în alte părți ale țării, adunările de până la 10 persoane vor fi permise atâta timp cât 6 persoane din grup au schema completă de vaccinare.

O altă măsură de relaxare implementată de guvern vizează evenimentele. În cazul nunților din toată țara, ele vor fi permise cu limitarea la 250 de persoane care pot participa la eveniment, cu condiția ca numărul persoanelor nevaccinate  să fie limitat la 49.

În prima zi în care s-au aplicat noile măsuri, coreenii  aveau păreri împărțite, dar  priveau și cu  ușurare aceste reguli în speranța de a readuce economia la un nivel cât de cât normal.

„Rata de vaccinare este destul de mare acum, iar noile cazuri zilnice au scăzut la 1 400 după ce au  ajuns să fie peste 2000 timp de câteva săptămâni la rând. Așadar, personal cred că, având în vedere  nivelul economiei, este mai bine să începem să ușurăm încet încet măsurile “ a spus un cetățean coreean.

Un alt locuitor din Seul care a venit să urmărească un film a declarat că este grozav că se dorește întoarcerea la normal, dar s-a arătat îngrijorat cu privire la faptul că oamenii ar putea să  își reducă măsurile de protecție.

“Cred că este minunat că lucrurile se întorc la modul în care erau înainte de pandemie, dar cred că oamenii ar trebui să respecte regulile cu strictețe”.

Un proprietar al unei cafenele spune că acest lucru ar fi trebuit făcut mai devreme și speră că guvernanții vor lăsa cafenelele să rămână deschise și mai târziu.

“Cred că relaxarea regulilor cu privire la întruniri va fi o măsură  eficientă. Dar cred că acest lucru ar fi trebuit să se facă mai devreme. De asemenea, oamenii au tendința de a veni la cafeneaua noastră după ora 22:00, așa că sper că vor schimba regula orelor de funcționare. “

Se pare că noile reguli de distanțare sunt binevenite  atât  pentru proprietarii de întreprinderi mici, cât și de publicîn general, întrucât guvernul se pregătește pentru trecerea într-o nouă etapă numită „viața cu coronavirusul” la începutul lunii viitoare.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.