PYH2021122710700001300_P4

Președintele Moon Jae-In solicită marilor companii să angajeze tineri în continuare

Președintele Moon Jae-in s-a întâlnit luni, 27 decembrie, cu șefii conglomeratelor coreene și le-a cerut să continue să angajeze tineri pe fondul dificultăților cauzate de pandemia de COVID-19, potrivit Yonhap. 

Președintele Moon a făcut această remarcă în timpul unui prânz oficial pentru directorii  marilor companii care sunt implicate în  proiectul de locuri de muncă pentru tineri inițiat de guvern, numit „Youth Hope ON”.

„Ascensiunea Coreei de Sud într-o națiune avansată, în ciuda teritoriului său mic și a lipsei de resurse naturale, s-a datorat talentului nostru, educației  și  abilităților excelente și a resurselor umane abundente”, a spus președintele. „Talentul este cea mai sigură destinație pentru investiția unei afaceri.”

La prânzul oficial au participat cei mai importanți oameni de afaceri coreeni, mai exact, vicepreședintele Samsung Electronics, Lee Jae-yong, președintele SK Group, Chey Tae-won, președintele Hyundai Motor Group, Chung Eui-sun, președintele LG Group, Koo Kwang-mo, CEO-ul KT, Ku Hyeon-mo și președintele POSCO, Choi Jeong – woo.

Foto: Yonhap

Cu această ocazie, Moon Jae-In și-a exprimat aprecierea față de companiile Samsung și Hyundai pentru eforturile lor respective  și continue de a crea o forță de muncă talentată și bine pregătită.

Trebuie să mai remarcăm un lucru, aceasta a fost prima întâlnire dintre președintele Moon și vicepreședintele Samsung, de când Lee Jae-yong a fost eliberat condiționat din închisoare în luna august în acest an.

În timpul prânzului, Moon și Lee au discutat despre rețeaua de telecomunicații care va face parte din a șasea generație, potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui Park Kyung-mee.

Vicepreședintele Lee i-a transmis președintelui Moon că de ceva timp, compania Samsung se pregătește să dezvolte tehnologia de telecomunicații de a șasea generație.

În timpul discuțiilor purtate, președintele Moon a mai spus că responsabilitatea de a crea locuri de muncă bune revine în cele din urmă afacerilor, chiar dacă guvernul poate oferi sprijinul său deplin în această privință.

„Vă solicit să deveniți sprijinul sigur al tinerilor, pentru ca aceștia să nu  ajungă într-o generație pierdută din cauza COVID-19”, a spus președintele.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.