AEN20220119009500315_01_i_P4

Cel mai recent film al celebrului regizor Hong Sang-soo va concura la ediția din 2022 a Festivalului de Film de la Berlin

Celebrul scenarist și regizor sud-coreean, Hong Sang-soo va concura la Festivalul Internațional de Film de la Berlin pentru al treilea an consecutiv, potrivit unui comunicat Yonhap.

Potrivit programului pentru cea de-a 72-a ediție anunțată pe 19 ianuarie, cel de-al 27-lea lungmetraj al lui Hong, numit „The Novelist’s Film/소설가의 영화”, a fost inclus pe lista cu cele 18 filme care vor concura pentru Urșii de Aur și de Argint la festivalul programat pentru 10-16 februarie 2022.

Trebuie să remarc un lucru destul de important, este al treilea an consecutiv când un film al lui Hong Sang-soo a fost invitat la secțiunea competițională a festivalului de la Berlin, un fapt remarcabil  și în același timp, care nu ar trebui să ne surprindă având în vedere cariera regizorului.

Foto: The Novelist’s Film/ Berlin International Film Festival/ Yonhap

Despre Hong Sang-soo trebuie să vă aduc aminte că el a fost distins cu Ursul de Argint pentru Cel mai bun regizor pentru filmul „The Woman Who Run” în anul 2020, iar „Introduction” a câștigat premiul Ursul de Argint pentru Cel mai bun scenariu în 2021.

Înainte de asta, trei dintre filmele regizorului făceau parte din gama competiției, inclusiv „On the Beach at Night” (2017), pentru care  actrița protagonistă Kim Min-hee, cunoscută și ca muza regizorului, a câștigat premiul pentru Cea mai bună actriță.

„Suntem bucuroși să îl avem înapoi pe unul dintre iubiții noștri realizatori și pe unul dintre cei mai coerenți povestitori narativi din cinematografia contemporană”, a declarat directorul artistic al festivalului,  Carlo Chatrian într-o conferință de presă  care s-a desfășurat în format online.

„Noul lungmetraj al lui Hong, „The Novelist’s Film”, celebrează frumusețea întâlnirilor întâmplătoare și importanța de a fi sincer”.

Foto: Regizorul+ scriitorul Hong Sang-soo ‘ cu premiul Ursul de Argint castigat la 70th Berlin International Film Festival on Feb. 29, 2020 /Yonhap

 

Pe final, trebuie să vă mai spun că, filmele sale sunt cunoscute pentru stilul lor minimalist, concentrarea asupra personajelor feminine, întâlniri întâmplătoare în serie și referințe oblice la industria media. În general am putea spune că, „The Novelist’s Film” se încadrează exact în acel tipar. 

Finecut ne oferă și prezentarea filmului, care sună astfel: „O romancieră face o călătorie lungă pentru a vizita o librărie condusă de un coleg mai tânăr cu care nu a mai ținut legătura. Apoi urcă singură un turn și se lovește de un regizor de film și de soția lui. Se plimbă într-un parc și se întâlnesc cu o actriță, după care romancierul încearcă să o convingă pe actriță să facă un film cu ea. Ea și actrița primesc ceva de mâncare, apoi revin la librăria unde un grup de oameni s-au întlnit pentru a servi câteva băuturi. Actrița se îmbătă și adoarme.”

Distribuția filmului „The Novelist’s Film” include actori precum: Lee Hye-young (“In Front of Your Face”, TV’s Mother” și “Boys Over Flowers”), Kim Min hee (“Introduction, “The Woman Who Ran”)  și Seo Young-hwa (“Introduction, “The Woman Who Ran”). Filmul acesta se va vedea, în premieră, la Festivalul  Internațional de Film de la Berlin 2022.

The Novelist's Film

Foto: Hancinema

Festivalul de film de la Berlin, ediția din 2022 va avea loc cu prezența fizică, după un eveniment  desfășurat în online anul trecut. Cu toate acestea, din cauza pandemiei prelungite de COVID-19, organizatorii săi au reprogramat  formatul la un festival de șapte zile din planul său inițial de  a susține un eveniment complet de 11 zile, cu capacitatea de locuri în cinematografe redusă la 50%.

Îi ținem pumnii regizorului Hong Sang-soo  și în acest an și îi dorim să plece acasă cu încă un premiu de la Berlin.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.