image-2022-02-2-25341993-41-kosk-masca-creata-sud-coreeni

Invenție inedită în Coreea de Sud: o companie a inventat „kosk”-ul – masca de protecție ce acoperă doar nasul când mănânci

Inventivi coreenii, așa cum îi știm, chiar și în vremuri de pandemie. O demonstrează o companie din Coreea de Sud care a creat „kosk”-ul (코스크), o mască de protecție care poate fi pliată pentru a acoperi doar nasul când purtătorul mănâncă, relatează Insider, preluat de HotNews.ro.

O cutie de 10 kosk-uri, create de compania Atman, este vândută pe un site din Coreea de Sud pentru puțin peste 8 dolari, potrivit The Washington Post.

Masca a fost numită așa prin combinarea termenilor „mask” (마스크) și „ko” (코), cuvântul coreean pentru „nas”. „Kosk” mai este folosit în Coreea de Sud și în cazul persoanelor care nu poartă corect masca de protecție, ci sub nas.

The Washington Post notează că unele persoane au criticat masca în mediul online, observând că modelul ignoră recomandările de purtare, ținând cont de faptul că virusul SARS-CoV-2 poate fi răspândit și pe gură, nu doar pe nas. Alții însă au apreciat că modelul îi va ajuta să se simtă mai confortabil când ies să ia masa în oraș.

Nu este prima dată când companiile au devenit creative în ceea ce privește designul măștilor de protecție anti-Covid. Agenția Reuters relata anul trecut că în Mexic au fost puse în vânzare măști minuscule care acoperă doar nasul.

Măștile minuscule au fost create pentru a fi purtate sub o mască obișnuită care poate fi dată jos când purtătorul mănâncă, mai notează sursa citată.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.