poza1

6 grupuri care au avut succes imens acum 10 ani, dar de care noii fani K-Pop probabil că nu au auzit niciodată

Faima este trecătoare. Aceste grupuri erau nume cunoscute acum zece ani, dar mulți oameni nu par să-și amintească moștenirea lor și impactul asupra industriei. Se pare că, dacă un grup nu a avut o longevitate incredibilă sau un hit viral masiv, acesta dispare cu timpul.

1. KARA

Atunci când fanii vorbesc despre peisajul K-Pop de acum un deceniu, ei îl prezintă ca pe o bătălie între Girl’s Generation și Wonder Girls pentru supremație, cu 2NE1 și f(x), de asemenea, prinse la mijloc. Mulți oameni uită de KARA, care a avut aproape la fel de mult succes ca cei doi giganți ai grupurilor de fete de la acea vreme. Multe dintre melodiile lor, cum ar fi “Honey” și “Step”, au fost hituri uriașe.

De asemenea, a fost un grup de fete care a fost un pionier al grupurilor coreene care au intrat pe piața japoneză, având un succes inițial în străinătate mai mare decât multe altele care încercau aceeași aventură la acea vreme. Cântecul lor “Mister” a fost un hit masiv în Japonia.

Ultimul album coreean al trupei KARA a fost lansat în 2013 și, încet-încet, contractele lor cu DSP Media au expirat, confirmând în cele din urmă desființarea lor.

2. SS501

SS501 a fost un grup masiv de băieți în urmă cu un deceniu, dar faima lor pare să fi dispărut complet. Mulți fani nici măcar nu le recunosc numele.

Grupul de băieți format din cinci membri a debutat în 2005 și, de-a lungul carierei lor, au lansat multe melodii aclamate de critici, cum ar fi “Lova Ya”, care a fost lansată în 2010, anul în care au devenit inactivi.

Este puțin probabil să vedem SS501 revenind, dar au lăsat în urmă o moștenire și o discografie frumoasă.

3. MBLAQ

MBLAQ (pronunțat M.B.L.A.Q) a fost un grup format de popularul muzician și artist coreean Rain în 2009. Au venit în forță și au fost o forță instantanee în industrie. Prezența lor s-a diminuat treptat aproape de la debut, dar în primii ani au fost incredibil de populari. Cântecul lor de debut a fost îndrăgit de mulți atunci când a fost lansat.

4. Secret

Secret a fost un grup de fete format din 4 membre, format de TS Entertainment în 2009. Mulți fani nu-și vor aminti de acest grup de fete care, uneori, a concurat cu grupurile de top din K-Pop. Abia recent s-au desființat oficial.

Au fost cunoscute cândva ca “basement idols” din cauza condițiilor precare în care au trăit la momentul debutului lor. Din fericire, au reușit să se mute în locuințe mai bune datorită succesului lor rapid. Grupul a avut parte de o despărțire complicată de TS Entertainment și, după câteva lupte juridice prelungite pentru că nu au primit plăți, s-au desființat oficial.

Piesa lor “Shy Boy” a ajuns pe primul loc în topurile coreene, în ciuda concurenței acerbe cu care s-au confruntat la acea vreme.

5. SeeYa

SeeYa a fost un grup de fete format din trei membre, format de Mnet Media în 2006. Una dintre membrele lor, Nam Gyuri, a plecat pentru a urma o carieră solo și a fost înlocuită de noua membră Lee Soomi în 2009. Gyuri s-a întors pentru ultimele promoții ale SeeYa în 2010, moment în care a fost făcută fotografia de mai jos.

Ei sunt cel mai bine cunoscuți pentru piesa lor de debut “Love Greeting”, lansată în 2007. SeeYa, la fel ca Secret, a fost un grup care a obținut în mod constant cifre mari în topuri și a avut o popularitate durabilă înainte de a se destrăma în cele din urmă în 2010.

Grupul a revenit temporar ca trio în Sugarman 3, pentru prima lor reprezentație împreună după mai bine de 10 ani.

6. SG Wannabe

SG Wannabe au fost colegi de casă de discuri cu SeeYa. Au fost formați în 2004 de Mnet Media și, în mod interesant, au refuzat inițial să apară în emisiuni muzicale și să facă apariții publice, deoarece credeau că muzica lor vorbește de la sine.

Unul dintre membrii lor inițiali, Chae Dong Ha, s-a sinucis, din păcate, în 2011, după o lungă luptă cu depresia. SG Wannabe este un grup care persistă până în prezent, cea mai recentă lansare a lor fiind la sfârșitul anului 2016, care a fost foarte apreciată.

Au fost și încă sunt vocaliști foarte talentați care par a fi puțin cunoscuți printre fanii mai noi. “Arirang” de pe cel mai bine vândut album coreean din 2007, Sentimental Chord, are vocea liniștitoare a lui SG Wannabe, acompaniată de instrumente tradiționale coreene, care se combină pentru a crea o piesă aclamată de critici. Fanii s-ar putea să-l recunoască pe Lee Seokhoon doar pentru perioada în care a fost antrenor vocal în serialul Produce.

Sursa: allkpop




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.