20220323000773_0

Frumusețea hanbokului regal prezentată în spectacolul „The Hanbok” de la Gyeongbokgung

„The Hanbok”, un eveniment de prezentare de modă care promovează costumul tradițional coreean, hanbok, a avut loc astăzi în fața Gyeonghoeru, situat în Gyeongbokgung, faimos palat regal din perioada Joseon.

Într-o declarație, evenimentul a prezentat hanbok-ul ca fiind parte din cultura nativă a Coreei, având în spate o poveste de 5.000 de ani. Istoria hanbok-ului și trăsăturile sale distinctive au fost de asemenea împărtășite, împreună cu diferențele evidente față de două costume chinezești — qipao și hanfu.

Oxford English Dictionary a adăugat hanbok pe lista sa de cuvinte coreene anul trecut. Acesta definește hanbok-ul ca un costum tradițional coreean purtat atât de bărbați, cât și de femei. Dar controversele s-au învârtit în jurul postărilor de pe Instagram ale revistei Vogue din SUA luna trecută, care a prezentat hanbok-ul ca fiind hanfu.

În jur de 50 de modele din Korea Senior Star Association și Council for the Better Tomorrow Movement au defilat pe podium, purtând o serie de hanbok-uri de curte regală care arătau evoluția costumului coreean din perioada Gojoseon (2333 î.Hr.-108 î.Hr.) până la sfârșitul erei Joseon (1392-1910).

„Coreea a importat hanbok ieftin din China și unele haine neidentificate pe care le numesc hanbok pot fi văzute în țară. Am vrut să spunem lumii ce este cu adevărat un hanbok (prin prezentarea de modă). Dragostea adevărată pentru hanbok începe cu o înțelegere exactă”, a spus Jang Ki-bong, Art director al Korea Senior Star Association și creatorul show-ului de miercuri.

De asemenea, în cadrul evenimentului, Coreea și Qatar s-au angajat în schimburi culturale, într-un segment denumit „Friendship Fashion Show”. Comemorând Cupa Mondială din 2022, care este programată să aibă loc în Qatar în noiembrie, spectacolul a prezentat și costumele tradiționale ale Qatarului.

Prezentând viitoarea Cupă Mondială, ambasadorul Qatarului în Coreea, Khalid Ibrahim Al-Hamar, a prezentat mingile de fotbal comemorative ale Cupei Mondiale în cadrul evenimentului. Modelele care poartă costume tradiționale din Qatar, inclusiv thobe și abaya, au pășit pe podium.

„A fost o oportunitate grozavă de a aprecia frumusețea costumelor tradiționale din Coreea și Qatar”, a declarat Al-Hamar pentru The Korea Herald. „Coreea și Qatar au menținut o relație istorică strânsă. Sperăm că hanbok-ul să fie punctul de plecare al cooperării mai strânse dintre cele două țări.”

„The Hanbok” a fost co-găzduit de Asociația Senior Star din Coreea, The Korea Herald și The Herald Business și organizat de Council for the Better Tomorrow Movement, Kim Hyun-sook Our Clothing Culture și Korea Broadcasting Hair Professional Association. Ministerul Culturii, Sportului și Turismului și Ambasada Statului Qatar din Seul au sponsorizat evenimentul.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.