optimize (1)

Celebrul designer coreean, Kim Young-jin adaugă o notă deosebită de modernitate Hanbok-ului – costumul coreean

Piesele costumului Hanbok, care constituie ținuta tradițională coreeană, create de Kim Young-jin de la Tchai Kim sunt departe de a fi considerate convenționale. D-na Kim nu numai că folosește o varietate de mătase pentru a-și proiecta ținutele, dar se bazează și pe influențele vestimentare din diferite țări, precum Franța și India, pentru a adăuga o notă modernă costumului tradițional atât de frumos și apreciat de coreenii de peste tot. 

An interview with designer Kim Young Jin - The Costume Society

Foto: Designer-ul Kim Young-jin/ The Costum Society

„Trăim într-o lume globalizată în care ne bucurăm de mâncăruri și culturi din diferite țări, dar am simțit că Hanbok-ul a fost prins/ ținut într-un cadru tradițional”,  d-na Kim, designerul din spatele mai multor seriale de succes, inclusiv „Mr. Sunshine” (2018), a spus în timpul prelegerii sale din 19 aprilie la reședința ambasadorului indian din Seul. Prelegerea a făcut parte din Forumul  CQ  Image Communication Institution’s Korea(CICI) care își propune să reunească lideri de opinie din întreaga lume, potrivit KoreaTimes. 

„Restabilirea tradiției noastre nu a fost suficient pentru mine”, a spus  d-na Kim. „Așa că am decis să fac un pas îndrăzneț și am început să folosesc o gamă de materiale moderne pentru a da viață hanbok-ului meu” (creațiilor mele).

Tot cu această ocazie, d-na Kim a adăugat că odată a fost inspirată de design-urile indiene. 

„Când am vizitat India, ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost faptul că modelele erau atât de colorate și frumoase. Având în vedere că majoritatea ținutelor coreene sunt acromatice, hainele indiene au devenit o mare fântână de inspirație pentru mine și am ajuns să creez Hanbok inspirat de Sari, haina tradițională feminină din India”.

Totodată, d-na Kim a dezvăluit că „diferența” este cheia talentului ei.

„Numele brand-ului mele „Tchai” înseamnă diferență în coreeană”, a spus ea. „Sper să pot trăi într-o lume în care oamenii depășesc diferențele, se înțeleg și creează armonie.”

La Forumul CQ din Coreea au participat, printre alții, ambasadorul Ungariei Mozes Csoma,Joseph Young, directorul însărcinat cu  regiunea Asia de Nord-Est al Bureau Veritas Group  și directorul general al Grand InterContinental Hotel Parnas, Brian Harris.

 

 Designer Kim Young-jin gives a lecture during the Corea Image Communication Institution's (CICI) forum at the Indian ambassador's residence in Seoul, Tuesday. Courtesy of CICI

Foto: KoreaTimes

 

Iată câteva modele de Hanbok semnate de d-na Kim Young-jin, designer-ul  de la Tchai Kim. 

 

kim young jin hanbok for Sale OFF 67%

 

377 Likes, 5 Comments - Tchai kim 차이킴 (@tchaikim_official) on Instagram: “🌹차이김영진&tchaikim 2016 new col… | Korean outfits, Hanbok wedding dress, Traditional dresses

 

Tchai kim차이킴 on Instagram: “#차이킴#tchaikim&#차이김영진#패션쇼 #2015#제주천연향장산업대전 #차이킴#tchaikim#readytowear #기성복… | Traditional outfits, Culture clothing, Traditional dresses

 

Tchai Kim Hanbok 2016 | Traditional outfits, Fashion inspiration design, Fashion

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.