optimize (1)

Festivalul Culturii Regale se va deschide pe 10 mai în Coreea de Sud

Spectacole, ritualuri tradiționale, tururi de noapte și evenimente virtuale vor fi disponibile la cinci palate din epoca Joseon și alte locuri regale din Seul în luna mai pentru a prezenta moștenirea culturală tradițională a națiunii.

Centrul Palatelor și Mormintelor Regale din cadrul Administrației Patrimoniului Cultural (CHA) și Fundația pentru Patrimoniul Cultural din Coreea au declarat că vor organiza Festivalul Culturii Regale, bianual, în perioada 10-22 mai.

În timp ce festivalul a inclus cele cinci palate ale Regatului Joseon din 1392-1910 – Gyeongbok, Changdeok, Deoksu, Changgyeong și Gyeonghui – precum și Jongmyo (altarul regal) și Sajikdan (altarul zeilor solului și cerealelor), anul acesta ediția de primăvară va fi extinsă la fosta „grădină din spate” a Palatului Gyeongbok, sau actuala Cheong Wa Dae, care va fi deschisă complet publicului odată cu începerea noii administrații pe 10 mai.

Rise and Shine (Gyeongbok Palace)

Foto:  Palatul Gyeongbok/Befreetour.com

Tema celor două ediții din acest an – în mai și, respectiv, octombrie – este ritualurile de alungare a spiritelor rele și a epidemilor, cu scopul de a oferi speranță pentru depășirea COVID-19 și pentru o nouă viață de zi cu zi.

Ceremonia de deschidere, care a avut loc online anul trecut din cauza pandemiei,  de această dată, va avea loc în fața Heungnyemun, a doua poartă a Palatului Gyeongbok, pe 10 mai, cu spațiu pentru 400 de vizitatori care fac rezervări în avans și 150 cărora li se va permite alăture de la distanță prin intermediul site-ului. 

Changgyeonggung | Seoul, South Korea Attractions - Lonely Planet

Foto: Palatul Changgyeong/Lonely Planet

În cadrul ceremoniei, vizitatorii vor avea o experiență captivantă a istoriei palatului cu evenimente care combină tehnologii avansate precum holografia și un spectacol cu ​​laser 3D, precum  și spectacole ale artiștilor reali.

De asemenea, urmează să fie prezentată și o scenă din muzicalul „Sohyeon”, o poveste despre prințul moștenitor Sohyeon (1612-1645) care a murit la întoarcerea acasă după ce a fost luat ostatic în timpul dinastiei Qing timp de opt ani după capitularea Regatului Joseon dinastiei chineze. Musicalul va fi interpretat pe scară largă la Palatul Changgyeong în perioada 20-22 mai.

 A visitor dressed up in hanbok tries out a program what Gyeongbok Palace was like in the past, during last year's Royal Culture Festival, May 2, 2021. This year's festival will kick off on May 10. Yonhap

Foto: KoreaTimes

Punctul culminant al acestei ediții de primăvară a festivalului ar putea fi programele care au loc la actualul sit Cheong Wa Dae, care are o moștenire care datează din epoca Joseon, când era un spațiu sacru în spatele Palatului Gyeongbok, și Coreea modernă, deoarece au fost construite diferite clădiri, pentru biroul prezidențial și reședința, care datează de peste șapte decenii.

Vizitatorii vor putea acum să privească în fiecare colț al complexului Cheong Wa Dae, care este legat de o potecă de  Muntele Bugak în spatele acestuia, cu ghiduri didactice disponibile în unele secțiuni. Acolo sunt planificate activități ca  mersul pe frânghie tradiționale, spectacole de gugak (muzică tradițională coreeană) interpretată în moduri moderne și diverse alte evenimente.

Multe alte programe offline sunt oferite la cele cinci palate, în timp ce evenimente online, precum o ediție Minecraft a Deoksu Palace, vor fi disponibile. Este important de menționat faptul că unele dintre programe necesită rezervări care se vor deschide la ora 14:00. vineri, inclusiv programul de vizite Cheong Wa Dae.

În ziua deschiderii, 10 mai, cele cinci palate vor fi deschise gratuit, iar pentru Palatul Gyeongbok intrarea va fi liberă pe toată perioada festivalului. Vizitele nocturne vor fi posibile și până la ora 21.00, la palatele Deoksu și Changgyeong în perioada 10-22 mai și până la ora 21:30. la Palatul Gyeongbok în perioada 15-22 mai.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.