PYH2022051033220001300_P4

Festivalul Culturii Regale a început la Seul după o întrerupere de doi ani, din cauza pandemiei

Festivalul Culturii Regale, cel mai mare festival din țară cu tematică legată de curtea regală coreeană și cultura sa, a revenit pe 10 mai la o stare aproape normală după doi ani de întreruperi cauzate de pandemie, potrivit Yonhap.

Evenimentul din acest an a început cu o ceremonie în piața din fața porții Heungnyemun din Palatul Gyeongbok, care a servit drept palat principal al dinastiei Joseon (1392-1910), în centrul Seulului.

Înființat în 2015, evenimentul găzduit de Administrația Patrimoniului Cultural (CHA) și Fundația pentru Patrimoniul Cultural Coreean Afiliat era organizat de două ori pe an — în mai și octombrie — la cele cinci palate din epoca Joseon din Seul — Gyeongbok, Changdeok, Changgyeong , Deoksu și Gyeonghui — precum și alte două situri regale. Festivalul, totuși, a avut loc virtual în ultimii doi ani din cauza pandemiei de COVID-19.

Ediția de primăvară, programată să dureze până pe 22 mai, cuprinde un total de 49 de programe care vor fi susținute fizic, dar și online.

În perioada festivalului, palatele vor rămâne deschise fără a se închide în zilele de luni, așa cum o fac de obicei, în timp ce intrarea la Palatul Gyeongbok va fi gratuită. Palatele Deoksu și Changgyeong vor rămâne deschise până la ora 21.00, pentru vizite nocturne.

Pe lângă locațiile obișnuite ale festivalului, edițiile din acest an vor avea loc și în complexul Cheong Wa Dae, care a fost oficial „grădina din spate” a Palatului Gyeongbok, pentru prima dată în istoria sa, deoarece complexul a fost deschis complet publicului, odată cu instaurarea noului guvern, în aceeași zi.

Ceremonia de deschidere a avut ca temă ritualurile din epoca Joseon efectuate înainte de începerea noului an pentru a alunga spiritele rele și festivitățile pentru a oferi speranță pentru depășirea pandemiei și revenirea la rutinele zilnice normale, potrivit organizatorilor.

În timpul ceremoniei au avut loc spectacole ale de dans și cu muzică tradițională coreeană, create printr-o reinterpretare contemporană a unor astfel de ritualuri. De asemenea, au fost organizate o piesă de teatru creative, de tip musical și un spectacol multimedia cu tematica istoriei Palatului Gyeongbok.

Ceremonia a fost transmisă în direct pe un canal YouTube condus în comun de CHA și fundația pentru patrimoniu.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.