Echipă

  Dana Bărăgan – președinte-fondator 

Absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism (BA – Filosofie și Jurnalism, MA – Comunicarea politică), în viață am ales două lucruri: să-mi urmez visul și să fac din el un job full time, ceea ce s-a și întâmplat. Cumva, cred că mi-a fost hărăzit să iubesc atât de mult Țara Dimineților Liniștite și să mă regăsesc în spiritul și pofta de viață a acestui popor, în dragostea pentru cultură și valori, și în dependența până la refuz de muncă.

Pentru mine, Coreea este un vis devenit în mare parte realitate, dar și un mod de viață. De fiecare dată când vorbesc despre ea (foarte des, ce-i drept), îmi dau seama că, dacă există un destin pentru mine, atunci Coreea este destinul meu.

 

   

13015277_1106655656043256_8430836936626958069_n        Angela Jipa – vicepreședinte 

Absolventă a Universității “Petrol și Gaze” Ploiești, Facultatea de Management al Afacerilor, în prezent economist la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, Angela este pasionată de limba și cultura coreeană într-un mod unic.

“Am făcut loc în sufletul meu pentru tot ceea ce reprezintă Coreea care, ca un magnet interior, m-a atras atât de puternic încât am simțit că în spațiul gol din sufletul meu ceva și-a găsit locul și l-a umplut încet-încet… Hobby-urile mele sunt:  croitoria, pictura și orice rezultă în micul meu atelier de creație”, povestește Angela.

 

 

                   Coman Daniela Elena – vicepreședinte

Licențiată în Administrație și Management Public  (ASE) și cu un master în Marketing și Comunicare în Afaceri (ASE) terminat, Daniela Coman a descoperit  Coreea în anul 2012 și a început să-i placă tot ceea ce ține de ea, în special muzica, mâncarea și serialele TV.  Hobby-urile ei sunt: desenul, cititul și badmintonul.

 

 

 

 

flavia         Pană Flavia Alexandra – corespondent Seul 

Absolventă a Academiei de Studii Economice (BA – Relații Economice Internaționale, MA – Managementul Riscului în Afacerile Internaționale – Tranzacții Comerciale) și a Universității București (MA – Studii Est-Asiatice), Flavia a înțeles că atunci când iți dorești un lucru foarte mult, mai devreme sau mai târziu îl poți realiza. Pasiunea ei pentru Coreea de Sud a luat naștere cu ceva ani în urma și a rămas la fel de puternică până în ziua de astăzi.

 

raluca Miroi Raluca – editor Sarang Hanguk

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, specializarea Publicitate. Timidă și tacută, dar cu o mare pasiune pentru muzică, actorie și tot ceea ce înseamnă Coreea. Hobby-uri: vlogging, cititul și fotografia.

 

 

 

   Anca Zaharia – editor special Sarang Hanguk

Absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, secția de Filologie, Engleză-Română. Iubirea mea pentru Coreea a început acum aproape doi ani, iar frumusețea ei continuă să mă surprindă din ce în ce mai mult, pe zi ce trece. Îmi place să cunosc oameni noi, iar pasiunea pentru Coreea mi-a dat această posibilitate, de a întâlni persoane noi, cu care împărtășesc aceleași pasiuni. În timpul liber îmi place să călătoresc, să ascult muzică și să citesc.

 

 

Andra Michaela Pena – editor Sarang Hanguk

Absolventă a Academiei de Studii Economice București (BA – Business și Turism, MA – Business). Introvertită, iubitoare de arte frumoase, coordonatoare de haos. Am început să descopăr magia Țării Dimineților Liniștite în 2014, mulțumită serialului Dae Jang-Geum care era total diferit de tot ce văzusem până în acel moment. Treptat am devenit din ce în ce mai atrasă de tot ce însemna lumea coreeană, până în punctul în care nu am mai avut scăpare. Coreea de Sud în ansamblu e un fel de tărâm magic ce mi-a oferit șansa de a învăța o grămadă de lucruri noi, de a cunoaște oameni minunați și de a acumula o multitudine de experiențe unice. În timpul liber îmi place să subtitrez seriale, să practic caligrafia și să călătoresc, printre altele.

 

Roxana Ghețea – editor Sarang Hanguk

Absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine București – secția Engleză-Franceză, promoția 2006, Roxana a descoperit Asia odată cu primele anime-uri rulate la TV după anii ’90, iar în 2009 a descoperit Coreea datorită filmelor și serialelor rupte din viața reală. De 15 ani este educator și își împarte viața între serviciu, familie și pasiunea pentru Coreea. Fascinată de cultura coreeană și din dorința de a ajuta persoanele care nu știu limba engleză să vizioneze seriale și filme coreene, a mers mai departe și a devenit traducător și editor pentru viki.com: engleză-română. Cu peste 450 de filme și seriale vizionate, cu o colecție imensă de OST-uri (majoritatea au fost transformate în rington-uri pentru telefon), Roxana este unul dintre mulții fani ai culturii coreene. Multe filme și seriale coreene vizionate și-au lăsat amprenta asupra ei, mult timp gândindu-se la temele abordate de scenariști, la mesajele transmise prin simboluri, ajungând la concluzia că ele prezintă o felie de viață și de multe ori viața nu este roz, finalurile nu sunt întotdeauna cu happy-end, iar suferința și durerea fac și ele parte din viața oamenilor. Omul este construit de așa natură încât se poate adapta la realitățile vieții, oricât de dure ar fi ele. În timpul liber adoră să călătorească, să citească, să se piardă în mulțime.

                                                                                            Alexandra-Andreea Gorea – editor Sarang Hanguk

Mereu am fost interesată de culturile altor țări, însă cultura coreeană mă captivează cel mai mult, pe lângă cea românească. Am descoperit Coreea aproape din greșeală, atunci când am dat peste prima mea dramă coreeană numită „Personal Taste” în anul 2011, când eram la început de liceu. Mi-a plăcut foarte mult, mai ales că era atât de diferită de serialele americane văzute și, împreună cu mama, am devenit consumatoare avide de k-dramas. Îmi place că în prezent din ce în ce mai multe drame au o abordare mai modernă asupra lumii și chiar și a tabuurilor din cultura coreeană. Încet-încet dragostea pentru cultura coreeană s-a adâncit și s-a extins, astfel că am devenit interesată de limba acestei țări, de valorile și tradițiile lor atât de diferite de ale noastre, pline de varietate și culoare. Am mers la Cluj să studiez limba și în 2018 am absolvit secția coreeană–norvegiană din cadrul Facultății de Litere aparținând UBB. Am urmat apoi un master de Producție media, în timpul căruia am avut șansa de a studia în Coreea pentru două semestre. A fost poate cea mai frumoasă perioadă a vieții mele și cu siguranță mă voi întoarce acolo. Legat de pasiunea pentru Coreea, sunt atrasă de gastronomia lor, de artă și literatură, drame și filme, puțin K-pop și, desigur, vreau să vizitez cât mai multe locuri. În timpul liber îmi place să călătoresc, să aflu lucruri noi despre cultura coreeană, să merg la plimbări lungi în natură, să scriu, să citesc și să vizionez filme. Mă bucur că pot continua să scriu despre pasiunea mea, Coreea, prin intermediul acestei asociații. 

        

Oana-Andreea Beneavoluntar Sarang Hanguk

Sunt absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine din București, secția Filologie, engleză-franceză. În prezent lucrez ca redactor la o editură. Pasiunea mea pentru filmele coreene și tot ce ține de cultura coreeană a început în anul 2010, când postul de televiziune TVR a început să difuzeze pentru prima oară seriale istorice coreene. La recomandarea mamei mele, am vizionat Secretele de la Palat (Queen Seon Deok), avândul-i protagoniști în rolurile principale pe Kim Nam Gil și Lee Yo Won. În scurt timp am devenit fascinată de hanbok (costumul coreean tradițional), de intensitatea jocului actoricesc, de frumusețea peisajelor Coreei ți de modul de viată al coreenilor. În timpul liber ascult muzică, citesc, mă plimb sau cânt (karaoke și coveruri).

 

   Şoimaru Oana – voluntar Sarang Hanguk

Absolventă a Facultății Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității București, secția Filologie, Rusă-Engleză. În prezent studentă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Nicolae Titulescu”.

Primul meu contact cu muzica și cultura coreeană a fost prin intermediul trupei TVXQ, în anul 2009. Fiind pasionată de anime-uri, am găsit soundtrack-ul de la „One Piece” cântat de ei și apoi am început să ascult și alte melodii ale trupei. De la muzică am ajuns să văd drame și dragostea mea pentru Coreea a crescut.