11205545_899631226745701_2422454843637478855_n ** Baragan Dana – presedinte-fondator Sarang Hanguk

Absolventa a Facultatii de Filosofie si Jurnalism (BA – Filosofie si Jurnalism, MA – Comunicarea politica), in viata, am ales doua lucruri: sa-mi urmez visul si sa fac mereu doar ceea ce ma face fericita. “Cumva, cred ca mi-a fost harazit sa iubesc atat de mult <<Tara Dimininetilor Linistite>> si sa ma regasesc in spiritul coreean, in pofta de viata a acestui popor, in dragostea pentru cultura si valori si dependenta pana la refuz de munca.

Pentru mine, Coreea este un vis devenit in mare parte realitate, dar si un mod de viata. De fiecare data cand vorbesc despre ea (foarte des, ce-i drept), imi dau seama ca, daca exista un destin pentru mine, atunci Coreea este destinul meu.

13015277_1106655656043256_8430836936626958069_n** Angela Jipa – vicepresedinte Sarang Hanguk

Absolventa a Universitatii “Petrol si Gaze” Ploiesti, Facultatea Managementul Afacerilor, in prezent economist  la Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu.

Am facut loc in sufletul meu pentru tot ceea ce reprezinta Coreea care, ca un magnet interior, m-a atras atat de puternic incat am simtit ca in spatiul gol din sufletul meu ceva si-a gasit locul si l-a umplut incet-incet… Hobby:  croitorie, pictura si orice rezulta din micul meu atelier de creatie.

flavia** Pana Flavia Alexandra – membru & corespondent Sarang Hanguk.

Absolventa a Academiei de Studii Economice (BA – Relatii Economice Internationale, MA – Managementul Riscului in Afacerile Internationale – Tranzactii Comerciale) si a Univesitatii Bucuresti (MA – Studii Est-Asiatice), in prezent studenta in cadrul cursului de limba coreeana a universitatii Pai Chai, Daejeon, Coreea de Sud.

De-a lungul timpului am inteles ca atunci cand iti doresti un lucru foarte mult mai devreme sau mai tarziu il poti avea.  Pasiunea mea pentru Coreea a luat nastere cu ceva ani in urma si pana in aceasta clipa este la fel de puternica.

dana  ** Coman Daniela Elena membru Sarang Hanguk

Licentiata in Admistratie si Management  Public  (ASE) si cun un master in Marketing si Comunicare in Afaceri (ASE) terminat, Dana ne-a marturisit:

Am descoperit  Coreea in 2012 si a inceput sa-mi placa cam tot ce tine de ea, in special:  muzica, mancarea si serialele.  Hobby-urile mele sunt: desenul, cititul si badmintonul.

stan corina** Stan Corinamembru Sarang Hanguk

Absolventă a Liceului Teoretic „Petru Cercel” din Târgoviște si studentă la secția Engleză-Hindi a Facultății de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității București.

Înainte de a face parte din echipa Sarang și de a veni în București, am fost voluntară la Agenția Națională Antidrog. În minunata lume a culturii coreene am pășit acum cinci ani și jumatate fiind îndrumată de o persoană foarte dragă. Prima întâlnire cu lumea coreeană a fost intermediată de melodia Doshite a trupei DBSK, melodie care m-a cucerit de la primele acorduri; de aceea în timpul liber îmi place să ascult muzică și să mă uit la seriale. De asemenea, îmi place să citesc și cum iubesc animalele, de câte ori ajung la bunici, îmi petrec cea mai mare parte a timpului jucându-mă cu Tasha, cățelușa mea”, a declarat Corina, precizand ca visul ei cel mare este sa viziteze “Țară a Dimineților Liniștite”.

raluca** Miroi Raluca  – membru Sarang Hanguk

Absolventa a Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii Bucuresti, specializarea Publicitate. In prezent studenta la master – “Studii Interculturale Anglo-Americane”. Timida si tacuta, dar cu o mare pasiune pentru muzica, actorie si tot ceea ce inseamna Coreea. Hobby-uri: vlogging, cititul, fotografia.

  ** Anca Zaharia –  membru Sarang Hanguk

Studentă la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, sectia de Filologie, Engleză-Română.

Iubirea mea pentru Coreea a început acum aproape doi ani, iar frumusețea ei continuă să mă surprindă din ce în ce mai mult, pe zi ce trece. Îmi place să cunosc oameni noi, iar pasiunea pentru Coreea mi-a dat această posibilitate, de a întâlni persoane noi, cu care împărtășesc aceleași pasiuni. În timpul liber îmi place să călătoresc, să ascult muzică și să citesc.

** Dima Mădălina Mariavoluntar Sarang Hanguk

Studentă la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității București, secția de Filologie, Engleză – Franceză.

Pasiunea mea pentru Coreea a început prin intermediul serialelor coreene acum 7 ani, iar melodia “Miracles in December” a trupei EXO m-a introdus în lumea K-Pop. Interesul meu pentru Coreea a crescut pe zi ce trece și a devenit un vis care într-o zi sper să se îndeplinească. Iubesc limba coreeană, iar tot ceea ce ține de Coreea a devenit parte din mine. În timpul liber imi place să scriu poezii și să desenez.

** Elena Radulescu – Studentă la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, secția de Filologie, specializarea Engleză-Franceză.

Am descoperit Coreea prin intermediul serialelor istorice coreene difuzate la televizor, ceea ce m-a făcut să o îndrăgesc foarte mult încă de atunci și chiar aș vrea să cunosc mai multe lucruri despre această țară minunată. Ce e drept, pe atunci eram pasionată de anime-uri (desene japoneze) și de cultura japoneză, ceea ce m-a condus spre a-mi dezvolta abilitatea de a desena și dorința de a învăța limba japoneză. Mai târziu, însă, odată ce mi-a apărut “în cale” trupa B.A.P, care va avea mereu un loc special in inima mea, am fost introdusă în lumea Kpop. Pe de altă parte, deoarece sunt atrasă așa de mult de Coreea și Japonia, îmi doresc enorm să pot jongla cu aceste două limbi. Acum, însă, îmi exprim dragostea față de aceste doua culturi prin desen și prin participarea la evenimente ce au legatură cu ele.

 

 ** Drăalexandraguș Florentina-Alexandra – voluntar Sarang Hanguk

Absolventă a Liceului Teoretic „Petru Cercel” din Târgoviște si studentă la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din București, în cadrul programului de Studii Americane.

Prima mea experiență de voluntariat a fost de fapt în timpul liceului, la Agenția Națională Antidrog. Astfel, mi-am lărgit și grupul de prieteni, printre care am găsit și persoane interesate de Asia. Din fericire pentru mine, a fost o oportunitate să îmi împărtășesc pasiunea pentru Coreea, care din 2009 își tot mărea spațiul din inima mea. Legătura mea cu Asia a început in 2007, când am pătruns cu adevărat în lumea culturii japoneze, iar prin intermediul unei comparații între cele două… am ajuns unde sunt acum: pe drumul cunoașterii culturii coreene. În timpul liber, lăsând la o parte visatul cu ochii deschiși la alte meleaguri, mai ales prin citit, îmi place să și călătoresc. Vreau să culeg experiențe cărora eventual să le adaug și muzică de fundal.

 

  Şoimaru Oanavoluntar Sarang Hanguk

Absolventă a Facultăţii Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti, secţia Filologie, Rusă-Engleză. În prezent studentă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Nicolae Titulescu”.

Primul meu contact cu muzica şi cultura coreeană a fost prin trua TVXQ, în anul 2009. Fiind pasionată de anime-uri, am găsit soundtrack-ul de la „One Piece” cântat de ei şi apoi am început să ascult şi alte melodii ale trupei. De la muzică am ajuns să văd drame şi dragostea mea pentru Coreea a crescut.

 

13920066_765632420246538_5509110746439044115_o

** Stan Damian – voluntar Sarang Hanguk

Absolvent al Liceului Teoretic „Petru Cercel” din Târgoviste, in prezent student la sectia Jurnalism a Facultatii de Stiinte Politice, Litere si Comunicare din cadrul Universitatii Valahia, Târgoviste.

Prima legatura cu spatiul asiatic a aparut in urma cu cativa ani, prin intermediul culturii japoneze, de acolo, interesul pentru celelalte state asiatice a aparut repede. In ceea ce priveste cultura coreeana, prima tangenta a fost intermediata de melodia lui TOP, “Oh mom”. Hobby-urile mele sunt: desenul, jocurile video si muzica.