Calendarul Festivalurilor – Noiembrie 2015

1) Festivalul de Soia Fermentata Sunchang

Perioada: 29 octombrie – 1 noiembrie

Locatie: Satul popular al pastei traditionale de ardei rosii de Sunchang, in Sunchang, Provincia Jeolla de Nord

Acest festival are loc în fiecare toamnă în Sunchang, un oras cunoscut pentru longevitatea locuitorilor săi. Pasta de ardei rosii de Sunchang, ce era servita familiei regale in timpul dinastiei Joseon (1392-1910), se crede ca ofera multe beneficii sanatatii. Aceasta este considerata a fi benefica in prevenirea cancerului și a obezității. Pe masura ce oamenii devin mai interesați de sănătatea și bunăstarea lor, pasta iute a devenit si mai importanta in dieta coreeana.

In timpul festivalului, va exista o serie de programe, inclusiv o punere in scena a paradei de transportare a pastei de ardei iute la Hanseong (vechiul nume al capitalei Seul) pentru a fi prezentata regelui, spectacole cu muzica traditionala coreeana, expozitii si un concurs de pictura pentru copii. Gloria festivalului este traditionalul concurs de gatit pasta de ardei iute Sunchang, un eveniment ce nu trebuie ratat.

Pentru mai multe informatii sunati la 063-650-1635 sau vizitati website-ul ▒ 순창장류축제 홈페이지를 찾아주셔서 감사합니다.▒

3-1      3-2

3-3

2) Festivalul Seosan Chrysanthemum

Perioada: 30 octombrie – 8 noiembrie

Locatie: Gaguri, Gobuk-myeon, Seosan, Provincia Chungcheong de Sud

Seosan este situat pe coasta de vest si este un loc bun pentru a creste crizanteme, datorita vremii sale blânde. Diverse crizanteme și flori sălbatice sunt în prezent inflorite in cei 100.000 de metri pătrați ai gradinii Hannongwon. Programele includ o expoziție cu mai mult de 10.000 de produse, folosind 200 de soiuri de crizanteme, o expoziție de artizanat și demonstrații de jocuri populare tradiționale.

De asemenea, vizitatorii pot gusta alimente si ceai facut din flori de crizantema si pot cumpara specialitati locale, inclusiv orez, usturoi si ardei rosu uscat la preturi reduse.

Pentru mai multe informatii sunati la 041-660-3935 sau vizitati website-ul www.seosantour.net.

1                                      2    3 

3) Festivalul Changwon Gagopa Chrysanthemum

Perioada: 30 octombrie – 8 noiembrie

Locatie: Masan Port, Wharf 1, Changwon, Provincia Gyeongsang de Sud

Changwon (Masan), un oraș port de pe coasta de sud, este o zona excelenta pentru cultivarea crizantemelor, datorita vremii sale blânde. În această perioadă a anului, portul Masan este în plin cu 500.000 de crizanteme inflorite. Programele includ o expoziție cu mai mult de 10.000 de produse din 200 de soiuri de crizanteme, un concurs de canto, concurs de fotografie și spectacole de jocuri populare tradiționale și evenimente. Vizitatorii pot gusta, de asemenea, feluri de mâncare și ceai realizate cu flori crizantema.

Pentru mai multe informatii sunati la 055-225-2341 sau vizitati website-ul http://festival.changwon.go.kr/gagopa.

2-1                        2-2 2-3

4) Festivalul International al Pasarilor Migratoare din Gunsan

Perioada: 6 – 8 noiembrie

Locatie: Parcul Geumgang Bird, Gunsan, Provincia Jeolla de Nord

Vizitatorii vor avea ocazia sa faca excursii pe teren pentru a observa păsările migratoare de aproape, sa se uite la filme despre pasarile migratoare si sa se bucure de evenimente culturale, simpozioane si expozitii. Excursii cu autobuzul cu ghid sunt, de asemenea, disponibile. Coridorul de observare al pasarilor (cunoscut sub numele de Tamjohoerang în coreeană), construit pe malul râului Geum, este singura facilitate de acest gen din Coreea. Copiii pot învăța, de asemenea, despre ecologia păsărilor la câmpurile Napo Cross.

Pentru mai multe informatii sunati la 063-453-7213 sau vizitati website-ul evenimentului http://gmbo.gunsan.go.kr/festival.

5-1         5-2 5-3

5) Festivalul Lampioanelor din Seul

Perioada: 6 – 22 noiembrie

Locatia: Cheonggyecheon, Seul

De pe 6 pana pe 22 noiembrie, Cheonggyecheon-ul sau raul Cheonggye, in centrul Seulului, va deveni o extravaganta de lumină și apă, cu aproximativ 30.000 de lampioane care vor broda cerul nocturn de toamnă.

Vizitatorii se vor bucura de mai multe lampioane decat anul trecut, cu expozitia incepand de la Cheonggye Plaza și se întinde pe o secțiune de 1,2 km de-a lungul pârâului pana la Podul Supyo.

Programele vor include afisarea lampioanelor cu LED ce poarta dorintele participantilor, scrise de mana, pe copaci ai dorintelor, crearea de lampioane de masa din hartie traditionala coreeana, hanji, si o carte de artă cu elemente de patrimoniu cultural mondial.

Pentru mai multe informatii sunati la 02-3788-0882 sau intrati pe website-ul: seoullantern.visitseoul.net. (http://english.yonhapnews.co.kr/)

4-1              4-2 4-3

Sursa tect: www.english.yonhapnews.co.kr

Sursa poze: – www.asiaenglish.visitkorea.or.kr; – www.english..visitkorea.or.kr; – www.changwoncity.wordpress.com;

– www.90daykorean.com; – www.nonpeaktravel.com; – www.thesoulofseoul.net; – www.gagdaily.com;

– www.ulsanonline.com; – www.hiteacher.com

Traducere: AleMi Ra




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.