Coreea finalizeaza comanda pentru cele 30 de aeronave A321neo

O noua comanda a fost facuta odata cu celebrarea celor 40 de ani de operatiuni Airbus

Korean Air a semnat pe 6 noeimbrie un contract cu firma Airbus, contract care acopera o comanda de 30 de aeronave A321neo, plus 20 de optiuni, devenind un nou client al celui mai bine-vandut culoar unic A320 Family. Contractul de cumpărare a finalizat un angajament anuntat la inceputul acestui an si a fost semnat la Seul de Walter Cho Won Tae, vice-presedinte executiv al fortelor aeriene coreene si Fabrice Brégier, presedinte si CEO Airbus.
Comanda a fost facuta pentru a marca cei 40 de ani de activitate ai Korean Air si Airbus la compania aeriană, care a început în octombrie 1975, când primul A300B4 a fost pus in folosinta pe ruta Seul-Fukuoka. Din acel moment Korean Air a folosit constant avioane Airbus widebody (de calibru larg) , inclusiv diferite versiuni ale A300, A330 și A380 etajat.
Korean Air va opera A321neo cu un plan de doua clase de servicii complete la nivel regional , inclusiv pe sectoare lungi către destinații selectate din Asia de Sud-Est. Aeronava va fi echipata cu facilități premium, inclusiv scaune mai largi, la ambele clase, dar și cele mai noi sisteme de divertisment si conectivitate.
“Suntem incantati sa finalizam prima noastra comanda de avioane cu un singur culoar cu Airbus”, a spus Cho Yang Ho, președintele Korean Air. “A321neo va aduce noi niveluri de eficiență, gama mai mare de zbor și un nivel mai mare de confort în timpul zborului a flotei noastre pentru culoar unic, avand si un impact redus supra mediului.A321neo va contribui la angajamentul nostru continuu de a oferi calitate adevărata în zbor, oriunde am zbura.”

“De-a lungul a patru decenii Korean Air s-a clasat în mod constant printre operatorii de top ai avioanelor Airbus widebodies (de calibru larg)”, a declarat Fabrice Brégier,Presedinte si CEO Airbus. “Acum anticipam o noua faza a colaborarii noastre cu sosirea primului avion cu un singur culoar al companiei aeriene Airbus. Suntem încrezători că A321neo nu doar va satisface, ci chiar va depăși pe deplin așteptările companiei aeriene în ceea ce privește eficiența operațională, profitabilitate și cerintele pasagerilor. ”
Korean Air a plasat prima comanda pentru modelul original A300B4 în septembrie 1974, devenind doar a patra companie aeriană din lume si prima din afara Europei care a semnat un acord de cumparare cu Airbus. Astăzi, A380 este nava reprezentativa a flotei de cursă lungă a companiei aeriene, în timp ce avionul de dimensiuni medii A330 este operat de compania aeriană pentru serviciile din regiunea Asia-Pacific, precum și pentru rutele speciale din Europa.

A321 este cel mai mare avion cu un singur culoar din categoria navelor Airbus Family cele mai bine vandute. Până în prezent, A320 Family a primit peste 12.200 comenzi si peste 6700 avioane au fost livrate la mai mult de 300 de operatori din întreaga lume.
Folosind motoare noi și cele mai recente tehnologii, A320neo va aduce o reducere a consumului de combustibil de peste 15 la sută, capacitatea de gamă larga și costuri de întreținere reduse, precum și reducerea emisiilor de carbon în mod semnificativ. Cu peste 4300 de comenzi primite de la mai mult de 75 de clienți de la lansare din 2010, A320neo detine aproape 60% de actiuni de pe piata de specialitate.

Sursa: www.airbus.com




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.