Samsung Safety Screen, aplicatia inovatoare marca Samsung care protejează vederea

Samsung a lansat aplicația Samsung Safety Screen care îi ajută pe utilizatori, în special pe copii, să mențină distanța optimă între ochi și dispozitivele mobile pe care le folosesc, informeaza un comunicat remis presei.

Disponibilă gratuit în magazinul Google Play, pentru toți utilizatorii de dispozitive Android, aplicația Samsung Safety Screen rulează în background și dispune de măsuri de siguranță pentru cei mici, putand fi setată de către părinți printr-o parolă.  Samsung Safety Screen incorporeză o tehnologie avansată de recunoaștere facială, ce folosește o animație prietenoasă care apare odată cu închiderea ecranului atunci când dispozitivul este ținut prea aproape de ochi, iar deblocarea și deschiderea ecranului are loc doar după ce dispozitivul este ținut la distanța minimă de siguranță recomandată.

Decizia de a dezvolta o astfel de aplicatie a fost luata de Samsung ca urmare a publicarii datelor Vision Council, potrivit carora există o creștere a miopiei pe care specialiștii o pun pe seama unui mix intre factorii genetici și ai împrejurimilor, ce includ folosirea îndelungată a dispozitivelor digitale și descreșterea expunerii la lumină naturală. Specialistii atrag astfel atentia asupra faptului ca boseala ochilor cauzată de dispozitivele digitale poate afecta de asemenea copii și adolescenții, ai căror ochi pot obosi după o perioadă lungă de utilizare.

Utilizarea dispozitivelor electronice, precum smartphone-uri sau tablete, este în continuă creștere, în rândul tuturor grupelor de vârstă. Acestea sunt folosite pentru o multitudinte de activități precum vizionarea filmelor, jocuri sau educație. Mai mult, copii folosesc aceste dispozitive pe perioade mai lungi de timp și din cauza faptului că le țin prea aproape de ochi, lucru nerecomandat, vederea lor se poate deteriora. Prin urmare, ne-am propus să introducem o aplicație inovatoare care ajută la protejarea vederii utilizatorilor prin amintirea de a păstra distanța optimă de folosire,” a declarat Tarek Sabbagh, Head of IT & Mobile la Samsung Gulf Electronics, potrivit sursei citate.

Dezvoltată de Samsung Gulf Electonics în colaborare cu Leo Burnett MENA, cu obiectivul de a introduce inovații care îmbunătățeșc viața oamenilor, aplicația Samsung Safety Screen a fost deja premiată recent la festivalul Dubai Lynx.

Clipboard-700x400

Sursa foto: www. play.google.com




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.