Ingrediente (pentru doua persoane):
• 400 de grame carne de porc (din sold)
• 1 ceapa (medie)
• 1 praz
• 1 ardei iute

Condimente pentru carne:
• 3 linguri de pasta de ardei iute (gochujang)
• 1 lingura de fulgi de ardei iute (gochugaru)
• 2 linguri de sos de soia
• 1 lingura de usturoi pisat
• 2 linguri de vin alb
• 1 lingura de zahar
• 1 lingura de miere
• putin suc de ghimbir
• putin piper

Condimente suplimentare:

  • 1 lingura de ulei din seminte de susan
  • 1 lingurita de seminte de susan prajite

Mod de preparare:
1. Carnea de porc se taie in cuburi de marime potrivita si se amesteca cu ceapa si cu toate condimentele pentru carne;
2. Prazul si ardeiul iute se taie de-a curmezisul si se adauga peste amestecul rezultat din carnea, ceapa si condimentele pentru carne. Toate aceste ingrediente se amesteca si se lasa timp de 20 de minute intr-un vas inchis pentru a lua gust/miros una de la alta (la marinat, cum spunem noi);
3. Separat, incingem la foc o tigaie cu putin ulei peste care rasturnam carnea condimentata pe care o lasam sa se prajeasca bine;
4. Atunci cand observam ca s-a prajit bine carnea, se adauga o lingura de ulei de susan si o lingurita de seminte de susan prajite. Se poate orna pe farfurie cu frunze de salata, iar deasupra se pot pune rondele de ceapa verde (partea verde, din frunze)/ ardei iute taiat rondele (pentru cei care mananca foarte iute). Se serveste calda, impreuna cu orez si kimchi sau tofu si susan negru prajit.  Sa aveti pofta! 😉

 

8 1_%EC%82%AC%EB%B3%B8_-050_%EC%82%AC%EB%B3%B8 IMG_3756-1

Sursa foto nr 2: twins0807.tistory.com

Han SarangDelicii coreeneRețeta săptămâniiCoreea de Sud,dwaeji gogi bokkum
Ingrediente (pentru doua persoane): • 400 de grame carne de porc (din sold) • 1 ceapa (medie) • 1 praz • 1 ardei iute Condimente pentru carne: • 3 linguri de pasta de ardei iute (gochujang) • 1 lingura de fulgi de ardei iute (gochugaru) • 2 linguri de sos de soia • 1 lingura de usturoi pisat •...