Creveti prajiti cu orez

Ingrediente 새우볶음밥 (pentru 2 persoane):

  • 2 portii de orez fiert in aburi
  • 10 bucati de creveti (medii)
  • ½ ceapa
  • 1/3 dovlecel
  • ½ ardei kapia
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 10 catei de usturoi
  • 2 oua
  • putina sare

Sos:

  • sos de stridii sau sos de soia
  • vin alb
  • piper
  • ½ lingura de ulei de susan
  • ½ lingura de seminte de susan prajite
  • sos de friptura sau kechup (pot fi preparate in casa sau cumparate)

Mod de preparare:

  • Spalati bine crevetii proaspeti si decojiti-i in afara de portiunea cozii. Apoi taiati cubulete ceapa, dovlecelul si ardeiul kapia.
  • Usturoiul se taie subtire, pe lungime, se prajeste intr-o tigaie, in ulei de masline, pana se rumeneste.
  • Prajiti crevetii impreuna cu ceapa, dovlecelul si ardeiul kapia.
  • Adaugati orezul aburit in tigaia cu crevetii si legumele prajite bine si lasati amestecul la foc potrivit, amestecand din cand in cand.
  • Dati gust acestui bokum-bap adaugand sosul preparat cu ingredientele de mai sus.
  • Serviti intr-o farfurie bokum-bap-ul impreuna cu un ou prajit, peste care presarati cateva seminte de susan. Puteti, de asemenea, sa il mancati si fara ou prajit, adaugand deasupra cateva frunzulite de patrunjel verde.

식사 맛있게 하세요!

Sursa text: Bucataria coreeana, 한음식, 2013, tipar si editura: Meta Tran s.r.o.

Sursa foto: http://blog.lkkkorea.com/1155, http://www.misodosirak.com/comm/bbs/board.php?bo_table=menu_5&wr_id=3, http://m.blog.naver.com/thddlf30/140190556243

%EC%A0%9C%EB%AA%A9_%EC%97%86%EC%9D%8C 10 3067619868_Oh9lkMF8_EC8388EC9AB0  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.