Coreea de Sud confirmă 35 de victime suplimentare ale umidificatoarelor toxice

Guvernul Coreei de Sud a anuntat ca au fost confirmate 35 de victime suplimentare ale umidificatoarelor toxice, inclusiv 17 decese, o serie de cercetari fiind în curs de desfasurare impotriva producatorilor si directorilor de companii, informeaza agentia Yonhap. Ca urmare a anuntului Ministerului Mediului, numarul total al victimelor confirmate de catre guvern a crescut la 256. Ministerul a facut analiza cazurilor, dupa ce a primit 752 de cereri anul trecut, aceasta fiind a treia oara cand autoritatile din domeniu au trecut prin procesul de verificare a victimelor umidificatoarelor toxice.

In timpul primei si celei de-a doua runde de investigatii desfasurate in perioada iulie 2014 – aprilie 2015, 221 de persoane din 530 de solicitari au fost confirmate ca fiind victime. Cele 221 de victime includ si 95 de decese.

AEN20160818007900315_01_i

De parca asta nu ar fi fost suficient, numarul victimelor este probabil sa creasca pe masura ce guvernul a inceput sa primeasca un alt set de cereri in luna aprilie a acestui an. Conform ultimelor verificari efectuate la data de 11 august, un total de 2,961 de cazuri au fost sesizate.

Guvernul a declarat ca incepand din luna mai a anului 2014 si pana in prezent au fost distribuiti 3,77 miliarde de woni (3,4 milioane $) pentru cheltuieli medicale ale victime si familiile lor.

Cazul umidificatoarelor dezinfectante a ajuns la lumina dupa ce patru femei gravide au murit de probleme pulmonare necunoscute in 2011. O investigatie condusa de guvern a confirmat o conexiune intre mai mult de 100 de oameni care au murit de probleme pulmonare si substantele chimice utilizate pentru a curata umidificatoarele de uz casnic.

Sursa text & foto: http://english.yonhapnews.co.kr/

Traducere: Corina Stan       




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.