Stiti care sunt legăturile dintre Webtoonuri și K-drame?

Știm cu toții că iubim dramele coreene datorită metodelor pe care le folosesc pentru a crea povești ce provoacă dependență, în care se amestecă romantismul, drama și emoțiile pentru a stârni publicul si a-l tine in fata ecranului. Chiar daca povestea poate fi un clișeu uneori, mereu vom reveni pentru a mai vedea un episod. Si inca unul, si tot asa pana la finalul serialului.

spottoon-cat_and_dog

De curând, au apărut tot mai multe adaptări după benzi desenate, numite weebtoons, pentru a aduce o viziune nouă asupra dramelor pe care le cunoaștem și iubim. Webtoons sau benzi desenate digitale citite vertical au apărut în Coreea de Sud în anii 2000 și nu este neobișnuit să vezi coreenii răsfoind benzi desenate pe mobil pe tot parcursul săptămânii în timp ce călătoresc cu metroul. Deloc surprinzător, deoarece odată ce ai citit un webtoon nu mai există nici o cale de întoarcere. Aceste benzi desenate sunt incredibil de captivante și distractive și este ușor să vezi de ce producătorii se bat pentru a le adapta pentru marile ecrane.

spottoon-monster-idols-2-540x763

“Suntem încântați să vedem că webtoonurile se răspândesc pe tot globul, iar partenerul nostru Spottoon face acest lucru posibil. Spottoon publică drame romantice precum “Sucker for Love” și de acțiune/thriller, cum ar fi “Last”, ambele fiind  transformate în seriale anul trecut. Unul din titluri s-ar putea să nu fie cunoscut, deoarece acesta a fost schimbat! “Sucker for Love” a fost redenumită “Fool’s Love”, serial în care Uee, din After School are rolul principal. În drama “Last”, Yoon Kye-Sang este personajul principal,” se arata intr-un material publicat de site-ul soompi.com.

 Spottoon este, de asemenea, casa popularei serii,“Cat and Dog”. “Acest webtoon amintește foarte mult de “Goong” – una dintre dramele și manhwaurile noastre preferate!,” spun cei de la Soompi. Potrivit sursei citate, sunt zvonuri că acest weebtoon, “Cat and Dog”  va fi transformat într-o dramă mai târziu în acest an și se va intitula “The Mermaid’s Prince”. Webtoon-ul “Confession”, este, de asemenea, o altă lucrare minunată ce merită căutată pe Spottoon, din moment ce este scrisă de Soo-Yeon Won, care este parțial responsabilă pentru pornirea valului corean cu hitul său classic, “Full House”, în care personajele principale au fost Rain și Song Hye-Kyo.

spottoon-feature-image spottoon-monster-idols-1-540x571

Acestia ne indeamna sa nu ratam webtoon-urile “Monster Idols” și “Shall We Have Dinner Tonight?”, ambele luand aspecte populare ale culturii coreene, pe care le îmbină în poveștile lor, si ceva distractiv și captivant, care te va face dornic de mai mult. “Monster Idols” explorează lumea K-pop-ului, la care se adaugă și putin supranatural, în timp ce “Shall We Have Dinner Tonight?” reunește două inimi singuratice pe care placerea pentru a manca le aduce impreuna.

Sursa text & foto: http://www.soompi.com/

Traducere: Paraschiva Ion




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.