Seulul, gazda singurului festival de seriale web din Asia

Kwebfest_LOGOSingurul festival de drame web din Asia a inceput in Seul, joi (18 august), oferind o sansa rara de a vedea seriale web de toate genurile si de diferite nationalitati intr-un singur loc, informeaza Yonhap.

KWeb Fest, al doilea festival de acest gen, este programat sa se desfasoare pana sambata (20 august), la Centrul de Conventii si Expozitii din sud-estul Seulului, sub sloganul “Make it Yours.”La festivalul se vor prezenta 107 titluri din 22 de tari din intreaga lume, inclusiv “Dramaworld”, o drama co-produsa de Coreea de Sud-China-Statele Unite.

Serialele Web constau in episoade scurte (de 5 pana la 20 de minute) si sunt disponibile numai pe internet. Un astfel de continut a cunoscut o crestere rapida pe piata locala de emisie, un numar tot mai mare de oameni preferand vizionarea de show-uri pe smartphone-uri, mai degraba decat  la televizoare

“Dramaworld” este unul dintre candidatii pentru premiile-cheie, alaturi de “Airlock,” “AFK,” “Osmosis,” “Number of Silence,” “Click Your Heart,” “72 Seconds,” “Missing Korea,” “Into the Storm!” si “The Flatterer. Ultimele cinci seriale enumerate sunt din Coreea.

In acest an, a fost creata o categorie pentru serialele web care adopta tehnologia realitatii virtuale.

La ceremonia de deschidere au participat numeroase figuri locale ale industriei culturale, politicieni si sefi de la festivaluri similare din 15 tari, printre care Michael Ajakwe, fondatorul si directorul executiv al Festivalului de seriale web din Los Angeles.

Kang Young-man, fondatorul si directorul executiv al “KWEb Fest”, a declarat in discursul tinut in timpul ceremoniei din 18 august ca dramele web coreene au inceput sa mearga in strainatate datorita festivalului de anul trecut. “Mai mult de 20 de lucrari coreene, au fost, intre timp, invitate la festivaluri straine, iar trei dintre ele au primit premii. (…) Ma astept la mai mult sprijin din partea voastra astfel incat “Hallyu” sa se poata raspandi peste tot in lume, prin intermediul unor seriale web”, a mai spus Kang, referindu-se la popularitatea globala a culturii pop coreene.

missing-korea-kweb-festival-2016-2 missing-korea-kweb-festival-2016-1

Dupa ceremonie, doua drame web – “Love Story of Sin Ji Ki” din Coreea de Sud si “Airlock”, o drama sains fiction din Australia,  au deschis festivalul. In “Love Story of Sin Ji Ki” este vorba despre o sirena, care traieste in sudul mării din Yeosu, Coreea de Sud, careia ii sunt date, de o zeita, sapte zile sa traiasca la fel ca un om, astfel încat ea sa poata intalni un muzician de strada pentru care are o pasiune secreta. Drama a fost produsa pentru a promova Yeosu drept oras turistic.

Sponsorizat de catre Ministerul Culturii, Sportului si Turismului, Korea Creative Content Agency si de Korea Racing Authority, festivalul ofera, de asemenea, seminarii si conferinte pe tema dramelor web.

Pentru mai multe informatii despre “KWeb Fest”, vizitati site-ul oficial al festivalului pe www.kwebfest.com.

Sursa text & foto: http://english.yonhapnews.co.kr/, foreverwithdara.com, kwebfest.com

Traducere: Stan Corina




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.