aen20160921006400315_01_i

Balerinul Kim Ki Min: “Imi astept momentul”

Desi este un balerin coreean premiat, Kim Ki Min (foto jos) nu se culca pe-o ureche şi işi urmareşte performanţele pentru a le analiza. “Am vizionat recent o mulțime de clipuri video de balet, inclusiv ale mele, și am simțit că dansul meu nu arată foarte candid. Am petrecut mult timp cu auto-examinarea”, a declarat Kim pentru  agenția de știri Yonhap.

Artistul în vârstă de 23 de ani, născut în Seul, este primul membru din Asia al trupei Mariinsky Ballet din Rusia si unul dintre dansatorii principali ai acesteia. In luna mai, el a primit premiul Benois de la Danse, echivalentul unui Oscar în balet.

Acesta se afla in Coreea de luna trecuta, unde ii este tratata glezna rănită, avand astfel timp liber pentru a viziona videoclipuri de la spectacole de balet. “Cred că performanța mea nu este suficient de inocentă. Ar trebui să fie ca o bucată de hârtie albă pe care orice culoare poate fi exprimată aşa cum este. Dar dansul meu pare ca are deja o anumită culoare”, a spus Kim. “Mi-am promis că voi fi mai umil și mai autentic atunci când dansez,” a adaugat balerinul.

 aen20160921006400315_01_i

“Baletul poate fi difícil de inţeles pentru incepatori. Dar eu aş sugera ca oamenii să facă unele cercetări inainte de a veni să privească un spectacol. Cu cat ştii mai mult despre balet, cu atat iţi va placea mai mult,” a adaugat el.

Artistul speră că oamenii vor privi performanţele balerinilor in ansamblu, in loc să se concentreze pe o mişcare sau o greşeală. Cu alte cuvinte, el işi doreşte ca oamenii să se bucure de un spectacol plin de emoţie mai mult decat de unul plin de tehnici atragatoare.

“Poti intalni mai multe calitati intr-un balerin. Chiar daca se incurca pentru cateva secunde, o persoana poate avea abilitatea de a sustine cu succes un spectacol de patru ore.”

Parerea lui este că, pentru ca balerinii coreeni sa se poata afirma pe scenele lumii, trebuie ca tara sa dea un coregraf de talie mondiala care sa exprime prin arta frumusetea unica a Coreei.

Deși el este încă un dansator incepator, Kim se mândrește cu un repertoriu care variază de la “Giselle” la “The Sleeping Beauty” si “Spargatorul de nuci”. În viitor, el speră să ia parte la spectacolele “Le Jeune Homme Et La Mort”, de Roland Petit și “Spartacus” de Aram Haciaturian.

“Eu primesc oferte din când în când, dar pana acum le-am refuzat “, a spus balerinul, adaugand: “As putea dansa bine, dar vreau sa arat numai cel mai bun dans. Imi astept momentul.”

aen20160921006400315_02_i

                      Kim Ki Min în rolul prințului Siegfried, în “Lacul lebedelor” de Mariinsky Ballet

                                                                                 din Rusia, în 2012.

Întrebat pe cine admira, el i-a menționat pe actorul coreean Lee Byung Hun, balerina coreeană Chae Ji Young și legendarul dansator rus Maris Liepa (1936-1989).

“Sunt invidios pe abilitățile excelente de actorie ale lui Lee. Am vazut noul său film ‘Cei 7 magnifici’ zilele trecute, si m-a uimit felul in care și-a exprimat emoțiile, precum bucuria și furia, într-un act atat de simplu ca tragerea cu un pistol “, a spus Kim. “De asemenea, o respect pe prietena mea, Chae, pentru abilitatatile ei innascute. In privinta lui Liepa, el a jucat Crassus in ‘Spartacus’ si arata de parca ar fi fost facut pentru acel rol. Este o adevarata binecuvintare sa poti fi tinut minte pentru totdeauna pentru un anumit rol.”

De-a lungul interviului, el și-a exprimat dorința de a deveni un dansator memorabil.

“Indiferent de domeniul in care lucrezi, nimeni nu-si va aminti mult timp de tine dacă te opresti deoarece ai primit un premiu”, a spus el. “Oamenii uita repede despre ce dansator câștigă ce premiu, dar impresia durează mult timp dacă ești profund atins de performanța unui anumit dansator.”

“M-am simtit ca și cum am fost distins cu cel mai mare premiu vreodată atunci când un bărbat s-a apropiat de mine pe stradă să-mi mulțumeasca pentru performanta mea si sa imi ureze de bine”, a incheiat Kim.

Sursa text & foto:

http://english.yonhapnews.co.kr/culturesports/2016/09/21/0701000000AEN20160921006400315.html

Traducere: Iscu Claudia Mihaela




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.