Festivalul de sos tradiţional “Jang” are loc în perioada 13-16 octombrie, în Sunchang

Cea de-a 11-a ediţie a “Festivalului de produse din soia fermentată Sunchang” s-a deschis in perioada 13-16 octombrie, pentru a sărbători patrimoniul cultural al diferitelor categorii de “Jang”, o pastă groasă făcută din blocuri de soia numite “meju”, care sunt puse în borcane de ceramică pentru fermentație naturală. Unele dintre cele mai populare Jang includ piper-picant “gochujang” și seminţe de soia “doenjang.”

aen20161013008400315_01_i

Deși diferite regiuni au dezvoltat diferite rețete pentru specialitaţile Jang, regiunea Sunchang din nordul provinciei Jeolla a stabilit “Sunchang Gochujang” ca marcă proprie puternică.

În fiecare an, municipalitatea Sunchang a găzduit festivalul local din Sunchang “Traditional Gochujang Folk Village”, un sat cu borcane umplute abundent cu Jang şi stocate în curtile Hanok-urilor (case tradiționale coreene – n.r.). Satul este cel mai bine cunoscut în întreaga lume pentru pestera sa de stocarea a sosului, mai ales că este vorba despre cea mai mare de acest gen din lume.

Sub tema “Globalizării gustului natural din Sunchang”, pe durata a patru zile, festivalul local a oferit vizitatorilor aproximativ 70 de evenimente legate de specialitățile Jang din regiune. În timpul festivalului, participanții au putut lua parte la sesiuni de gătit a Gochujang de casă și alte tipuri de Jang. Ei au fost, de asemenea, invitați să ia parte la ateliere de bibimbap (un bol de orez cu legume asortate și Gochujang picant-fierbinte), 2016 porții de tteokbokki sau şiruri de prăjituri de orez fiert gătite în Gochujang.

De asemenea, au fost deschise vizitatorilor ateliere de ceramică, jocuri de capturat tipari și o ceremonie de prezentare a Sunchang Gochujang  regelui.

aen20161013008400315_02_i

Festivalul anual a fost recomandat de către Ministerul Culturii, Sportului și Turismului pentru al treilea an consecutiv pentru excelență în păstrarea și celebrarea patrimoniului cultural al ingredientelor tradiționale coreene.

“Festivalul este perfect pentru a explora lumea coreeană și alte sosuri Jang din întreaga lume, și sperăm că mulți se vor întoarce acasă cu sentimentul că fac parte dintr-o mare familie”, a declarat Hwang Suk-Ju, primar al regiunii Sunchang.

Sursa: http://english.yonhapnews.co.kr/culturesports/2016/10/13/0701000000AEN20161013008400315.html

Traducere: Corina Stan




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.