Coreea de Sud și SUA efectueaza un exercițiu comun direcționat asupra facilităților nucleare din Coreea de Nord

Statele Unite și Coreea de Sud efectueaza un exercițiu aerian luna aceasta, care se concentreaza asupra distrugerii instalațiilor nucleare ale Coreei de Nord, au declarat oficiali militari, citati de agentia de presa Yonhap. Avertismentele simulate sunt efectuate în timpul exercițiului Red Flag care are avea loc la Baza aeriană Eielson din Alaska, în perioada 3-21 octombrie, au spus sursele, care au preferat sa-si pastreze anonimatul. Măsura are ca scop îmbunătățirea capacităților de luptă a Forțelor Aeriene sud-coreene, pe fondul amenințărilor nucleare și balistice din partea Coreei de Nord.

“Scenariul exercițiului va fi un atac surpriză cu rachete din partea Coreei de Nord. Exercițiul este, de asemenea, proiectat pentru a practica distrugerea centralelor nucleare și altor facilități militare ale Nordului”, a declarat un oficial militar.

Coreea de Sud intenționează să trimită șase F-15K și două avioane de transport C-130 Hercules la Red Flag anul acesta.

“Avioanele F-15K sunt așteptate să efectueze un atac cu bombe ghidate GBU-31JDAM asupra instalațiilor nucleare ale Nordului, din Yeongbyeon, la peste 100 de kilometri nord de capitala statului comunist, Phenian”, a spus oficialul militar.

aen20160919008600315_02_i

        Fotografie nedatată ce înfăţişează instalațiile nucleare ale Coreei de Nord în Yeongbyeon, la nord de Phenian.

Recent, Phenianul și-a etalat din ce în ce mai mult forța militară prin efectuarea a două teste nucleare la începutul lui 2016 și prin lansarea unei serii de rachete balistice. În cele mai recente provocări ale sale, Phenianul a lansat trei rachete balistice pe data de 5 septembrie și a efectuat cel de-al cincilea test nuclear, pe 9 septembrie.

Încă de la începuturile sale în 1975, exercițiile Red Flag au servit ca punct culminant al formării aviatorilor pentru luptele aeriene. Scopul este acela de a da piloților din S.U.A., NATO (Organizația Tratatului Nord-Atlantic), precum și altor aliați o oportunitate de a-și  practica și a-și perfecționa abilitățile pentru situații reale de luptă.

Sursa: http://english.yonhapnews.co.kr/national/2016/09/19/0301000000AEN20160919008600315.html

Traducere: Paraschiva Ion




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.