Sud-coreenii si expatriatii au sarbatorit impreuna Festivalul global din Itaewon

Districtul popular printre străinii din Seul,  Itaewon, a dat fost “scena”, in perioada 15-16 octombrie, a unui festival de două zile, unind sud-coreenii și imigranţii prin schimburi culturale mai strânse, informeaza agentia sud-coreeana de presa Yonhap.

Găzduit de către o asociație de proprietari de magazine din Itaewon şi sponsorizat de Guvernul Metropolitan al oraşului Seul, evenimentul nu numai că a oferit vizitatorilor spectacole tradiționale darşi concerte susținute de cântăreți K-pop populari, inclusiv grupul de fete Mamamoo.

Avand ca tema “Culturi globale în floare prin întregul Itaewon”, organizatorii au declarat că festivalul a fost plin de “asteptari”, “evenimente”, “experiențe culturale” și “distracție”.

aen20161015001800315_01_i

Evenimentele au inclus si un concurs de frumusețe internațională, precum și o paradă în cadrul căreia 1.000 de cetățeni, soldați, polițiști și artiști au mărșăluit 1.4 kilometri prin zonă. Zeci de cărucioare ambulante cu mancare au fost puse la dispozitia vizitatorilor, oferind diferite feluri culinare din întreaga lume pe parcursul perioadei festivalului. De altfeel, strada principală din Itaewon a fost închiă pentru a face loc pentru festival.

Organizatorii au estimat ca aproximativ 1 milion de vizitatori ar fi participat la festivalul de două zile. Sung Jang-hyun, șeful districtului  Yongsan, a spus:  “Scopul nostru este de a face festivalul unul cultural, mai degrabă decât să se concentreze doar asupra consumului”.

Itaewon a început sa fie o comunitate internațională după Razboiul coreean din 1950-1953, prin detaşarea fortelor Statelor Unite in Coreea de Sud. Districtul a continuat să se dezvolte ca un centru al comunității de imigranţi după ce diferite țări au deschis ambasade în apropiere, de-a lungul anilor ’60. Zona e acum un oraș prosper internațional plin de vizitatori din întreaga lume. Ministerul Justiției din Coreea de Sud a anunțat anterior că numărul de străini care trăiesc în țară a ajuns la aproape 2 milioane de locuitori, din martie, indicând faptul că țara a devenit mai globalizată decât oricând, mai arata sursa citata.

Traducere: Daniela Iscu




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.