spot_01

Al X-lea Centru Cultural Coreean din Europa s-a deschide la Roma

Un Centru Cultural Coreean s-a deschis la Roma, miercuri, 26 octombrie, pentru a introduce mai bine cultura coreeană în Italia și pentru a dezvolta relaţiile reciproce dintre cele doua tari. Potrivit agentiei sud-coreene de presa Yonhap, acesta este al 31-lea centru la nivel mondial și al X-lea în Europa.

spot_01

Lee Su Myung, un fost președinte al Centrului Cultural Coreean din Polonia, a fost cel in prezenta caruia a avut loc inaugurarea centrului. La eveniment au luat parte aproximativ 200 de demnitari din ambele țări.

Centrul, de 2.200mp, cuprinde o sală de experienţă culturală coreeană, Școala Sejong pentru educaţia limbajului, o sală de expoziție, săli de curs și săli multifuncționale.

Pentru a sărbători deschiderea, în zilele următoare aici se vor gasi o expoziție de ambarcațiuni și sculptură, concerte clasice şi de k-pop. Pentru săptămâna coreeană, care se va desfăşura în perioada 21-26 noiembrie, mai multe evenimente vor avea loc pentru a aduce oamenii locali mai aproape de cultura coreeană.

In plus, artiștii coreeni au donat lucrarile lor pentru centru. Este si cazul celebrului caligraf, Kim Jung Nam, care a pictat o murală pe un perete de trei etaje pentru a descrie Sungnyemun, Comoara Nationala Nr. 1 a Coreei de Sud, și Colosseum, care reprezintă moșteniriile culturale ale fiecărei țări.

Sursa: http://english.yonhapnews.co.kr/news/2016/10/26/73/0200000000AEN20161026002100315F.html

Traducere: Iscu Claudia Mihaela




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.