“Global Game Exhibition G-STAR” se deschide astazi in Busan

Cel mai mare spectacol de jocuri din Coreea de Sud se va deschide astazi în Busan, cu sute de companii de jocuri locale și străine care vor participa la acest eveniment, informeaza agentia de presa Yonhap.

Conform organizatorului evenimentului, “Global Game Exhibition G-STAR” va dura patru zile.

aen20161116009700315_01_i

Busanul, al doilea cel mai mare oraş naţional, s-a dezvoltat într-un inegalabil oraş al jocurilor deoarece a găzduit evenimentul anual începând cu anul 2009, cu toate că spectacolul a fost lansat în 2005, în provincia Gyeonggi.

Oraşul îşi propune sa fie locul de desfășurare permanent al evenimentului prin participarea la invitația publică din partea „Korea Internet & Digital Entertainment Association” pentru a re-selecta locul de desfășurare G-Star, stabilit pentru luna ianuarie.

Conform reglementărilor, dacă oraşul va fi re-selectat ca oraș-gazdă, va fi capabil să organizeze evenimentul pe o durată de până la patru ani.

G-Star a făcut realizări remarcabile în ultimii opt ani, deoarece numărul de firme de joci asociate care participă la spectacol a crescut de la 162 din 14 națiuni în 2008 la 653 din 35 de națiuni în acest an.

Show-ul a fost doar o expoziție într-un stadiu incipient, dar acum are o varietate de programe, inclusiv premii, o piață de investiții, un concurs de e-sport, consultații de afaceri, conferințe și un târg de locuri de muncă. Astfel, datorită dezvoltării evenimentului, industria de jocuri din Busan s-a dezvoltat, de asemenea.

Orașul are acum 91 de companii de jocuri, în comparație cu 24 cate avea în 2008, și se așteaptă ca incepand de anul viitor cifra să depășească pragul de 100 de companii de jocuri, autoritatile locale intenționând să investească 100 de miliarde de woni (85.52 milioane $) în industria de jocuri în următorii cinci ani.

Sursa: http://english.yonhapnews.co.kr

Traducere: Corina Stan




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.