aen20161118005053320_02_i

Coreea de Sud respinge cererea Google pentru datele cartografice, invocând motive de securitate

 

Coreea de Sud a decis vineri, 18 noiembrie, să nu permită companiei Google Inc. să ia datele cartografice furnizate de guvern în afara țării, invocând posibile încălcări ale securității.

Ministerul de Terenuri, Infrastructură și Transport, care supraveghează politica de cartografiere, a anunțat decizia după întâlnirea oficialilor din ministerul de externe, ministerul apărării și a altor ministere relaţionate.

“Există preocupări de securitate pe fondul confruntării dintre Sud si Nord”, a spus ministerul. “(Ministerul) a sugerat ca Google să vină cu măsuri suplimentare pentru a diminua preocupările legate de securitate, dar Google nu a acceptat acest lucru.”

Guvernul de la Seul a declarat că ar putea permite  ca Google să utilizeze datele cartografice furnizate de guvern în cazul în care elimină sau estompează facilitățile sensibile și militare, inclusiv oficiul preşedintelui Cheong Wa Dae.

aen20161118005053320_03_i

Google, o unitate a  Alphabet Inc., și-a exprimat dezamăgirea față de decizia mult așteptată.

“Google consideră  securitatea națională, de asemenea, o problemă foarte importantă, dar decizia este regretabilă”, au spus reprezentanţii Google într-o declarație.” Compania se va strădui să ofere servicii de hărţi in concordanţă cu legile corespunzătoare.”

Google a lansat serviciul său de bază de hărţi în Coreea de Sud în 2008, dar nu a fost în măsură să ofere o gamă completă de caracteristici, ca hărți 3D sau indicații rutiere.

Google a solicitat prima aprobare din partea guvernului de la Seul, în 2010, pentru a stoca date cartografice sud-coreene în serverele sale externe, cum ar fi cele din Singapore și Statele Unite ale Americii.

Cererea a fost respinsă de guvern din cauza Legii Securității Naționale din Coreea de Sud, creată cu mai mult de o jumătate de secol în urmă pentru a lupta împotriva comunismului, care interzice guvernului sud-coreean trimiterea unor astfel de date cartografice către alte țări.

Google a declarat că restricționarea guvernului limitează serviciul companiei și interzice accesul la jocul mobil “Pokemon Go”, care a devenit un hit la nivel mondial la inceputul acestui an.

Google a subliniat faptul că realitatea virtuală nu este disponibilă în cele mai multe părți din Coreea de Sud, deoarece jocul utilizează date de la serviciul de cartografiere al companiei.

Analistii din industrie au spus că este foarte puțin probabil ca Google să depună din nou solicitarea deoarece guvernul de la Seul nu ar schimba situaţia.

“Ar fi posibil ca restricția să fie facilitată doar în cazul în care Google intenționează să accepte solicitarea guvernului sud-coreean, cum ar fi estomparea sau ștergerea unor imagini”, a declarat un analist. “Apare întrebarea dacă Google va accepta cererea după ce va lua în considerare poziţia pe care a adoptat-o până acum.”

Gigantul tehnologic poate oferi,  în prezent, doar 20% din serviciile sale de hărţi în Coreea de Sud, una dintre cele mai conectate ţări din lume, cu mai mult de 85% din populaţie cu acces la internet.

aen20161118005053320_02_i

Sursă text & foto:

http://english.yonhapnews.co.kr/national/2016/11/18/50/0302000000AEN20161118005053320F.html

Traducere: Iscu Claudia Mihaela




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.