O nouă emisiune de divertisment sud-coreeană urmăreste să celebreze viaţa prin moarte

Ce-ar fi dacă ai mai avea doar 48 de ore de trăit? Ce ai face sau cu cine ţi-ai petrece acele ultime ore?

In cadrul noului show „Ultimele mele 48 de ore”, celebrităţile sud-coreene cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani dezvăluie ce ar face daca s-ar afla in aceasta situatie. De la a savura mâncarea lor favorită la curăţenie, situaţiile imaginare îi determină pe aceştia să reflecteze asupra vieţilor lor şi să-şi examineze adevărata identitate.

Jun Sung Ho, producătorul emisiunii, a dezvăluit miercuri, 30 noiembrie, într-o conferinţă de presă, că este o persoană optimistă, dar că s-a întrebat deseori de ce subiectul morţii nu este abordat la tv. „Moartea este asociată cu lucruri negative, însă eu m-am gândit că ar trebui să vorbim deschis despre ea”, a spus producatorul.

aen20161130009000315_01_i

                                                Scene din show-ul „Ultimele mele 48 de ore”.

Emisiunea începe cu un MC care livrează mesajul morţii către fiecare participant. Rolul de mesager a fost preluat de Sung Si Kyung, un cântăreţ popular de balade şi, totodata, un cunoscut prezentator tv, în timp ce actriţele Lee Mi Sook, Park So Dam si cântăreţul Tak Jae Hoon şi-au trăit „Ultimele 48 de ore” pe Pământ.

„Intotdeauna am crezut că este dificil să joci un rol”, mărturiseşte Lee, care la cei 56 de ani ai săi, este considerată una dintre cele mai bune actriţe ale generaţiei sale. Ea a mai adăugat că în acest rol s-a putut recunoaşte pe sine foarte clar. „Nu am putut să analizez nimic sau să mă gândesc cum aş arăta în faţa spectatorilor. M-am gândit dacă chiar mi s-ar întâmpla acest lucru, aş reacţiona exact aşa. Am fost sinceră cu mine însămi”, a marturisit actrita.

Intr-un teaser difuzat în timpul unei conferinţe de presă, Lee a fost vazută des înnecăndu-se şi cu privirea în lacrimi în timp ce privea un filmuleţ cu fosta ei şcoala printr-o pereche de ochelari VR sau în timp ce îşi ţinea căţeii în braţe.

„In loc să simt regret, simt o amărăciune”, a adăugat ea, continuand: „Simt ca înca mai am multe de făcut şi că încă sunt ataşată de viaţă”.

Tak, în vârstă de 48 de ani, a spus că iniţial a refuzat oferta lui Jun de a apărea în emisiune deoarece ideea de a muri îi părea forţată. După întâlnirea cu producătorii, totuşi, a ajuns sa accepte realitatea morţii şi s-a hotărât să se pregătească pentru o asemenea eventualitate, chiar dacă numai temporar.

„Filmarea propriu-zisă a avut loc în 48 de ore. Ne trezeam dimineaţa devreme şi ne sunau alarmele din două în două ore,” a povestit entertainerul. „La început, mă aflam în faza de negare şi respingeam situaţia fiindcă mi se părea că nu este reală. Dar după o zi şi jumătate, mă simţeam de parcă mă hipnotizasem singur. Am fost chiar şi puţin deprimat înainte să trec peste, la cina în grup”, a recunoscut acesta.

Jun şi-a exprimat mulţumirea cu privire la distribuţie spunând că niciodată nu şi i-a imaginat împreună, dar că nu se putea aştepta la un amestec mai bun.

El a declarat: „Cred că sunt nişte oameni curajoşi, nişte oameni minunaţi. Dar nu cred că este vorba doar despre ei. Toţi sunt oameni buni. Principalul meu obiectiv a fost să ajut oamenii să realizeze cât de buni sunt. Am vrut ca telespectatorii noştri să realizeze cât de valoroşi sunt.  Cred că avem nevoie cu toţii de acest tip de încurajare.” El a precizat că telespectatorii ar putea să se gândească la felul în care îşi vor petrecere restul vieţii şi să fure ponturi de la membrii distribuţiei.

Emisiunea „Ultimele mele 48 de ore” va fi difuzată la ora 11 p.m.  pe canalul tvN în fiecare miercuri, timp de 12 săptamâni.

aen20161130009000315_02_i

Tak Jae Hoon (stânga), Lee Mi Sook (centru) şi Sung Si Kyung (dreapta) la conferinţa de presă a emisiunii „Ultimele mele 48 de ore”, organizata la un hotel din vestul Seulului pe data de 30 noiembrie 2016.

Sursă text & foto:

http://english.yonhapnews.co.kr/culturesports/2016/11/30/0701000000AEN20161130009000315.html

Traducere: Daniela Iscu




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.