AEN20170111012651315_01_i

Jun Joon Hyuk, primul balerin coreean în Baletul Regal Britanic

Jun Joon Hyuk se va alătura Baletului Regal Britanic în august, devenind primul balerin coreean din prestigiosul grup de dans. Într-un interviu telefonic, balerinul de 19 ani a declarat pentru Yonhap ca a primit oferta oficială de la Kevin O’Hare, directorul companiei de balet, pe 10 ianuarie, şi că încă este încântat de idee deoarece este ceva la care a visat de mult. El se va alătura grupului în luna august a acestui an, la o lună după absolvirea Şcolii Regale de Balet, eveniment ce va avea loc în  luna iulie.

Jun va fi cel de-al doilea coreean acceptat de către una dintre cele 3 cele mai prestigioase companii de balet clasic din lume, după japonezul-coreean Choi Yoo Hee, un prim soloist care face parte din grup din 2003. El va fi primul artist coreean al companiei, mai arata sursa citata.

AEN20170111012651315_01_i

Balerinul Jun Joon Hyuk pozând pentru o fotografie înaintea interviului cu Yonhap News Agency, în Seul, pe 18 iulie 2016.

Baletul regal, înfiinţat în 1931, este recunoscut internaţional alături de Baletul de Operetă din Paris şi Baletul de Teatru American (ABT).

Dorinţa lui Jun de a face parte din Baletul Regal a fost atât de puternică încât a refuzat anterior o ofertă din partea ABT. Povestind despre oferta primita, el a adăugat că a fost un sentiment vag, dar stăruitor: „De fiecare dată când priveam spectacolele lor, îmi doream să fac parte din grup”.

Jun Joon Hyuk şi-a exprimat dorinţa de a fi dansatorul principal al companiei într-o zi, deşi îşi va începe cariera ca „artist”, cel mai jos grad pentru dansatorii de balet.

Jun a studiat la Institutul Coreean pentru persoanele Supradotate în Arte şi a fost ales ca student cu bursă completă de către Şcoala Regală de Balet în martie 2014, devenind primul asiatic care a reuşit acest lucru.

Anul trecut, el a jucat în „Spărgătorul de nuci” al Companei Regale de Balet. Este foarte rar pentru un student să ia parte la un show atât de important. Numai foarte puţin dintre cei mai buni studenţi, 2 sau 3 în totul, au fost acceptaţi de către Baletul Regal.

În aprilie 2016, coreeanul a câştigat premiul cel mare la Marele Premiu pentru Tineret din America, o competiţie de dans internaţionala între studenţi, devenind al treilea coreean care a reuşit acest lucru după Seo Hee şi Kim Ki Min. (Daniela Iscu)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.