20160625_133108

A V-a editie a Cupei Taekwondo Lifestyle, organizata pe 18 februarie, in Capitala

Pe 18 februarie va avea loc cea de-a V-a editie a Cupei Taekwondo Lifestyle, eveniment organizat de Asociatia Clubul Sportiv Taekwondo Lifestyle la Scoala Gimnaziala Ferdinand I din B-dul Garii Obor nr 16 din Bucuresti. Competitia sportiva se va desfasura pe parcursul intregii zile, in intervalul 8:00-19:00, deschiderea oficiala urmand sa aiba loc in jurul orei 13.00.

   

Asociatia Culturala Sarang Hanguk (ACSH) va participa pentru al treilea an consecutiv, in calitate de partenera a Asociatiei Clubul Sportiv Taekwondo Lifestyle, la acest eveniment cu un recital de muzica coreeana sustinut de Raluca Miroi. Cu acest prilej, ACSH va acorda doua premii speciale reprezentantilor Clubului Sportiv Taekwondo Lifestyle, organizatorii competitiei sportive. Premiile au ca scop demonstrarea sustinerii activitatii organizatorilor si incurajarea desfasurarii unor astfel de evenimente si pe viitor.

taekwondo

Partenera a acestui eveniment, Directia pentru Tineret si Sport a Municipiului Bucuresti va premia cei mai buni sportivi, un merit deosebit in realizarea acestei competitii revenindu-i insa Asociatiei Clubul Sportiv Taekwondo Lifestyle, care va acoperi cea mai mare parte a  cheltuielilor de organizare a evenimentului.

                                                                                Foto: arhiva proprie ACSH

Cu o vechime de peste 200 de ani, Taekwondo-ul, sau Arta de a lovi cu mainile si picioare isi are originara in Coreea. Cuvantul Taekwondo (태권도)  se desparte in trei silabe, avand urmatoarea semnificatie: TAE – picior, KWON – mana, DO – arta/cale/ filosofie sau chiar mod de viata.  Potrivit site-ului http://www.eagletkd.ro, Taekwondo-ul este un sistem unitar, exact si simetric de autoaparare si contraatac. El dezvolta forta si viteza, astfel incat loviturile sale, de mana sau picior, sa fie instantanee. Taekwondo-ul  a devenit sport olimpic in anul 1994, prima participare oficiala fiind  la Jocurile Olimpice din anul 2000. (한사랑)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.