Ziua Indragostitilor in Coreea de Sud

Ziua Indragostitilor (Ziua Sfantului Valentin) in Coreea de Sud este putin diferita fata de cum este sarbatorita in alte tari din intreaga lume. De fapt, Ziua Indragostitilor reprezinta una dintre cele 12 „zile ale iubirii” sarbatorite pe data de 14 a fiecarei luni din an. Aceste zile variaza de la cunoscuta „White Day” sau depresiva „Black Day”, la bizara „Hug Day” si multe altele. Multi bani se cheltuiesc atat de Ziua Indragostitilor, cat si de „White Day”, in timp ce crestul zilelor dedicate iubirii aproape ca nu sunt deloc „comercializate”.

Daca in celelalte tari, Ziua Indragostitilor este sarbatorita in mod similar, in Coreea de Sud femeile sunt cele care ofera cadouri barbatilor in semn de afectiune. In mod traditional, barbatii care primesc astfel de daruri vor oferi in schimb, un cadou luna urmatoare, de „White Day”. Femeile ofera cadouri prietenilor lor, chiar si cunostintelor, dintr-un simt al obligatiei si din curtoazie sau prietenie. In ultimii ani lucrurile s-au mai schimbat deoarece retailerii au inceput sa vizeze atat barbatii, cat si femeile, si de Ziua Sfantului Valentin, dar si de „White Day”. Prin urmare, ziua este una a cuplurilor mai degraba decat o sarbatoare generala cum este vazuta in tari precum Statele Unite ale Americii.

In aceasta perioada, multe magazine isi decoreaza vitrinele si pun accent pe tot felul de sortimente de ciocolata si bomboane de ciocolata. Acestea raman deschise din saptamana cu Ziua Sfantului Valentin chiar si pana in luna cu „White Day”. De asemenea, multe agentii de publicitate valorifica aceste doua zile pentru a-si creste vanzarile de sezon la bijuterii, dulciuri, lenjerie si alte cadouri sentimentale. Totusi, Ziua Indragostitilor este mult mai platonica datorita celorlalte sarbatori din an. Plus ca, in Coreea, oferitul de cadouri intre persoanele care nu au o legatura romantica este foarte comun fata de Statele Unite ale Americii, spre exemplu.

Sursa: http://asiasociety.org

Autor: AleMiRa




There is 1 comment

Add yours
  1. 7 lucruri neştiute despre Coreea de sud

    […] În Coreea, Valentine’s Day este un pic diferit fată de restul țărilor in care se sărbătorește Ziua Indrăgostiților. De fapt, Valentine’s Day este doar una dintre cele 12 “sărbători ale dragostei” pe care sud-coreenii le sărbătoresc pe data de 14 a fiecarei luni a anului. […]


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.