dots-goblin

Creatorea mega-productiilor “Goblin” si “DOTS” a devenit oficial cea mai buna scriitoare din Coreea

De la un timp,  dramele semnate de Kim Eun Sook sunt “hituri” globale si datorita succesului imens pe care l-au avut, au determinat oamenii din industrie sa o numeasca pe aceasta ca fiind cea mi buna scriitoare din Coreea.

Intr-un sondaj care urmarea sa determine cei mai talentati scriitori din industria de televiziune din Coreea, Kim Eun Sook a reusit sa adune un total de 19 voturi dintr-un maxim de 30 de la publicatia TV Report si personalitati din industrie, obtinand astfel primul loc cu usurinta.

De-a lungul carierei sale, Kim Eun Sook a semnat sceneriile unor  drame cunoscute, precum: “Lovers in Paris”“The City Hall”,“ Secret Garden”Gentleman’s Dignity”, “The Heirs”, Descendants of the Sun” (DOTS)  si cea mai recenta productie, “Goblin”. Media ratingurilor dramelor la care a lucrat ajunge la 22,05 % si in timp ce multe drame viseaza sa atinga acest numar, aceasta constituie doar o  medie a tuturor  celor 10 drame la care a lucrat.

In privinta alegerii celei mai bune drame a autoarei, 13 voturi din 19 s-au indreptat spre cea mai recenta productie a acesteia, drama “Goblin”, iar motivul acestei alegeri a constituit afirmatia ca este “drama perfecta din toate punctele de vedere”: poveste, dialog, jocul actoricesc si personaje.

O poveste rod a imaginatiei autoarei Kim Eun Sook , “Goblin” incorporeaza mai multe aspecte esentiale,  printre care importanta vietii si a mortii in povestea dramatica a unui Goblin (Gong Yoo), un spirit in varsta de 939 de ani care se afla in cautarea miresei sale (Kim Go Eun). Scriitorii  au fost de acord in privinta unui aspect si anume, desi Kim Eun Sook a semnat scenariul pentru numeroase productii de succes , “Goblin” are onoarea sa fie “opera vietii sale”.

Grupul care a oferit voturile a laudat-o pe  Kim Eun Sook pentru evolutia ei ca scriitoare, care a lasat de o parte stilul obisnuit de a scrie povesti romantice si a pus accent mai mult pe relatarea povestii.  Una din pareri spunea astfel: “Ea si-a perfectionat firul narativ pe care a vrut sa il dezvaluie si a reusit in acelasi timp sa mentina stilul  pe care il avea  din lucrarile sale anterioare.” O alta persoana care a votat si-a exprima parerea, spunand: ”Cred ca este o modalitate interesanta de a aborda povestea <<Cenusaresei>> intr-o maniera proprie pe care Kim Eun Sook reuseste sa o arate.”

O mare parte din aprecierile pe care drama “Goblin” le-a primit s-au datorat “imaginatiei prostesti“ de care autoarea a dat dovada atunci cand a creat un scenariu cu un  mesaj cu greutate, profund si, in acelasi timp, cald si incitant, care ii determina pe spectatori sa isi puna mintea la contributie. De asemenea, votantii au laudat abilitatea lui Kim Eun Sook de a combina urmatoarele genurile comedie, actiune si istoric in aceeasi productie.

Un reprezentant al industriei de divertisment a declarat: “Prin reinterpretarea mai multor elemente diferite, in primul rand am fost ingrijorat despre expunerea mare a cadrelor fantastice si cum se va face trecerea spre scenele istorice. Si ce am vazut a fost atat de socant si in acelasi timp atat de proaspat incat m-am intrebat cum au fost realizate: aceasta poveste, personaje si tot ce a insemnat pregatire pentru aceasta productie. Poate situatia si circumstantele in care se aflau pot fi copilaresti sau chiar amuzante,dar personajele emblematice ca Goblin sau Grim Reaper (Moartea) pot fi si ele fermecatoare. Aceasta a fost drama care dat stralucire  nu numai  personajelor principale, ci si celor secundare, care au avut un rol destul de important pe tot parcursul povestii. Se poate considera ca pe la mijlocul dramei ceva a lipsit dar o data cu episoadele finale toti cei care au vizionat drama au fost satisfacuti. Si astfel se poate spune ca prejudecata anterioaca ca autoarea Kim Eun Sook poate scrie doar povesti romantice a fost spulberata. Aceasta drama a reusit sa arate adevarata putere pe care o are  autoarea Kim Eun Sook.”

Sursa: koreaboo.com

Traducere: Daniela Coman




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.