AEN20170216003501315_01_i

Lim Hyung-joo, cel mai cunoscut tenor de pop-opera, se va inrola in armata in martie

Tenorul sud-coreean de pop-opera (subgen al muzicii pop, care este realizat intr-un stil de cantare de opera sau ca un cantec, tema sau un motiv al muzicii clasice stilizate ca pop -n.r.) Lim Hyung-joo va fi inrolat in armata luna viitoare, potrivit unor surse din industrie, citate de agentia Yonhap.

Celebrul cantaret de Popera, in varsta de 30, se va inscrie intr-o tabara de antrenament din Paju, la nord de Seul, la data de 13 martie, aici urmand sa petreaca cinci saptamani de formare de baza inainte de a fi trimis intr-o baza militara, conform procedurilor.

Dupa cum stiti deja, toti barbatii coreni apti de munca sunt obligati sa efectueze stagiul miliatr pe o perioada de 21 de luni inaintea implinirii varstei de 35 de ani.

“Imi pare rau ca voi merge atat de tarziu in armata, tinad cont ca am 30 de ani. Sunt un pic ingrijorat in ceea ce priveste conditia fizica si rezistenta. Cu toate acestea, voi incerca sa fiu cat mai bun pe parcursul sesiuniilor de antrenament,” a declarat Lim Hyung-joo. El a mentionat ca anul viitor va sarbatori a XX-a aniversare de la debutul sau, iar aceasta va avea loc in armata.

Lim Hyung-joo a debutat ca si cantaret la varsta de 12 ani cu ablumul “Whispers of Hope”. De atunci, el a lansat mai multe albume, dintre care amintim “Salley Garden” in 2003 si “The Last Confession” anul trecut, devenind cel mai activ across-over cantaret din Coreea.

Dintre cele mai importante momente ale carierei sale amintim faptul ca, in anul 2003, Lim Hyung-jooa a cantat imnul national la ceremonia de iagurare a fostului presedinte Moo-hyun Roh. In luna iunie a aceluiasi an, cantaretul a sustinut un concert solo la Carnegie Hall din New York. Sapte ani mai tarziu a primit medalia U.N. Peace in semn de recunoastere a muncii sale de caritate, devenind astfel primul corean care a obtinut o astfel de medalie. In anul 2015 a fost ales de carte CNN ca fiind unul dintre cei trei tenori Popera cei mai cunoscuti din lume.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.