Samsung QLED TV, primul televizor ce redă un volum de culoare de 100% testat

Samsung Electronics a anunțat că noile televizoare QLED 2017, prezentate în premieră la CES 2017, au fost certificate de către asociația Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) pentru capacitatea de a reda 100% volumul de culoare, informează un comunicat de presă.  Această certificare, o premieră pentru producătorii de televizoare la nivel mondial, reflectă capacitatea televizoarelor cu tehnologie Quantum Dot de a depăși limitele convenționale de redare.

Potrivit sursei citate, volumul de culoare exprimă cel mai înalt standard de redare al culorilor și măsoară două elemente definitorii pentru capacitatea de redare a  televizorului: gama de culori și nivelul de luminozitate. Gama de culori reprezintă cea mai mare cantitate de culori ce poate fi afișată, iar luminozitatea reprezintă nivelul maxim ce poate fi redat de ecran. Cu cât este mai largă gama de culori și cu cât luminozitatea este mai ridicată, cu atât volumul de culori va fi mai mare. Volumul de culoare extins oferă imagini HDR realiste, clare și vibrante, atât în scenele luminoase, cât și în cele întunecate. În general, capacitatea televizorului de a reda culorile scade pe măsură ce nivelul de luminozitate crește, producând astfel deformarea culorilor pe ecran.

“Certificarea <<volumului de culoare de 100%>>, acordată televizoarelor Samsung QLED, confirmă calitatea ridicată a produselor noastre și imaginea revoluționară. Fiind lider mondial în ultimii 11 ani pe segmentul televizoarelor, suntem încântați să îndrumăm industria televizoarelor spre o lume a ecranelor cu tehnologie Quantum Dot, oferind cea mai bună calitate a imaginii”, a declarat JongHee Han, vice-președinte executiv Visual Display Business Samsung Electronics, intr-un comunicat de presa.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.