Micile magazine universale sud-coreene, izvor nesecat de inspiratie pentru artista Me Kyeoung Lee

Atunci cand alege subiectele pe care le abordeaza, artista sud-coreeana Me Kyeoung Lee uita de peisajele tarii care provoaca o mare uimire si atrage atentia publicului pentru „nestemate” mai putin cunoscute: magazinele universale micute, cunoscute si ca bodegi. Reperate cu usurinta la fiecare colt de strada, aceste magazine locale au inspirat artista cu vitrinele lor simple, dar inca atragatoare, caracterizate prin fatadele distincte, metode unice de afisare/reclama si mici gradini incantatoare. In colectia ei de desene de magazine din Coreea de Sud, ea surprinde farmecul ciudat și potentialul subevaluat al acestei piețe.

In seria de schite de cerneala si acrilice, Lee foloseste o paleta de culori pastel tacute si o linie de lucru delicata pentru a transmite natura capricioasa a magazinelor locale adesea trecute cu vederea. Prin plasarea fiecarui magazin pe un fundal simplu, alb, ea atrage atentia asupra detaliilor evidente in fiecare scena, inclusiv cutii mici, stivuite, de fructe si legume, maturi de curte, biciclete parcate si ghivece cu plante. Lee acorda, de asemenea, o atentie deosebita gustului aparent al fiecarui proprietar de magazin in ceea ce priveste copacii, ale caror frunze includ flori roz pal, frunze verzi si aurii si chiar portocale coapte.

Magazinele de la colt de strada din Coreea de Sud pot parea o alegere ciudata a subiectului unui artist, dar, avand in vedere prevalenta lor (un numar izbitor de 33.000 de astfel de magazine existente) si diversitatea  estetica, nu este de mirare ca Lee a fost atrasa de ele. Artista a fost inspirata sa ilustreze aceste mini-subseturi de 20 de ani si, chiar din perspectiva de adult, ea isi poate aminti in continuare rolul lor important in tineretea ei.

“Nu au existat (in trecut – n.r.) multe lucruri pe care sa le vezi si cu care sa te joci ca in aceste zile”, isi reaminteste artista. “Dar a existat un moment in care am fost fericita sa am o moneda in mainile mele si sa alerg la un magazin si sa stau cu prietenii adunati in fata lui (a magazinului – n.r.)”, povesteste Me Kyeoung Lee. Prin urmare, mai mult decat niste magazine simple, micile magazine locale au in mod clar un loc special in inima acestui artist sud-coreean. (Traducere: 한사랑)

         A se vedea mai jos cateva dintre fermecatoarele desene cu magazine universale ale lui Me Kyeoung Lee.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.