goblin_bromance_by_princessaquarius-dasbus0

Cu totii avem nevoie de un Goblin in viata noastra!

“Ji Eun Tak: Ahjussi, do you love me?

Kim Shin: I will if you need me to. I love you!”

Astazi am terminat si eu de vazut “Gobinul”. La aproximat sapte luni dupa terminarea difuzarii lui, l-am vazut incet si fara graba ca sa-l pot “digera” pe indelete. La finalul lui o intrebare parca nerostita si-a facut loc in mintea mea. Poate ca iubirea ar trebui sa fie asa, intre doua persoane ce vin din lumi/vremuri diferite, care poarta cu sine obiceiurile vremurilor in care au trait sub unicitatea propriei finite?

Probabil ca majoritatea dintre voi ati vazut deja acest serial pe vremea cand se afla in toiul difuzarii sale si al comment-urilor pe aceasta tema. Dati-mi voie insa sa va impartasesc experinta mea urmarind “Goblin”. Cumva, m-am simtit ca si cum as fi rasfoit paginile unui roman pe care asteptasem demult sa-l citesc sau ca si cum o poveste pe care mi-o imaginasem inca din copilarie ar fi prins viata.

Lasand la oparte ce credeam pana sa vad serialul, distribuirea lui Gong Yoo in rolul acestui zeu maret si singuratic mi se pare acum cea mai buna alegere pe care echipa formata din Lee Eung-Bok si Kim Eun-Sook (autoarea scriptului) putea sa o ia. La cei 38 de ani ai sai (pe 10 iulie, luna aceasta adica, actorul va implini frumoasa varsta), cu 1,84 cm inaltime, ochi curati si un zambet trist, Gong Yoo a reusit sa-l transforme pe Kim Shin intr-un personaj aproape palpabil. Uneori parca vedeam stilul romantic englezesc in manierele si zambetul sau, alteori mi se parea ca poarta in privirile sale melancholia si gratia Quebec-ului. Totul la acest personaj mi s-a parut magic, asa ca mi-a fost foarte usor sa il indragesc si sa il acompaniez pe drumul sau lung si nefast.

  

Recunosc ca nu cu aceeasi inima deschisa am privit-o la inceput pe Kim Go-Eun. M-a deranjat in primul rand diferenta de varsta dintre ei, faptul ca nu mi se parea deloc credibila. Acest lucru nu a durat insa mult pentru ca mai apoi am privit-o ca pe un buchet de flori de hrisca, mica, vesela si luminoasa, curajoasa si capabila sa inteleaga iubirea si sa lupte pentru ea.

Daca ar fi sa ii asociez o culoare lui Ji Eun-Tak, aceasta ar fi albul, iar pe Kim Shin l-as “picta” fara nicio ezitare in culorile toamnei: galben-auriu, nuante de maroniu, ruginiu. Impreuna au format genul acela de cuplu care iti lasa impresia ca intr-adevar “fiecare viata e atinsa de Divinitate cel putin odata”. Totodata, m-am gandit ca, desi e considerat a fi un stereotip, dragostea adevarata transcede cumva barierele spatiului si ale timpului, este eterna si loiala pana la capat.

Multa tandrete mi-au insuflat personajele principale pe parcursul celor 16 episoade ale dramei. Si pentru ca spuneam ceva mai sus ca pe el il asemana inevitabil cu toamna, anotimpul sufletului meu, iar pe ea cu o floare de hrisca, iata si citatul care ii aduce pe cei doi impreuna in mintea mea: “Daca prinzi in cadere o frunza de artar, te vei indragosti de persoana cu care esti/te plimbi in acel moment … E ca si cum ai spune ca te vei casatori cu prima ta iubire daca vei prinde o floare de cires” (Ji Eun Tak).

Daca inainte de a urmari drama nu intelesesem de ce nu l-au ales pe Lee Dong-Wook in rolul Goblinului, raspunsul a venit in mod firesc inca de la primul episod: pentru ca rolul lui Grim Reaper/ Wang Yeo trebuia sa-i apartina lui Dong-Wook.

Nascut pe 6 noiembrie 1981, actorului de 36 de ani i s-au potrivit “manusa” costumul si palaria neagra, zambetul trist si ochii ce cauta in permanenta raspunsurile mult-asteptate, asa incat nu a fost nicio problema sa il asimilez astfel. Faptul ca Yoo In-Na, mai mica decat el cu doar un an si, totodata, una dintre actritele pe care le indragesc pentru sarmul sau aparte, i-a fost “harazita” ca partenera in aceasta drama mi s-a parut foarte natural. Cei doi s-au completat atat de bine incat i-am privit in permanenta ca pe un cuplu care nu are alta sansa decat sa ne ofere “un happy ending”. Cumva, ori de cate ori ma voi gandi la rolul sau, imi voi aminti replica din episodul 4: “Azi am varsat o lacrima cand am intalnit o femeie pe care nu am mai intalnit-o niciodata” (Wang Yeo).

Plina de viata si suficient de matura incat sa isi infrunte destinul cu mult curaj, mereu cu fruntea sus, pe Sunny/Kim Sun mi se pare ca o caracterizeaza cel mai bine replica de mai jos: Fata mea este cartea mea de vizita, spune exact acolo: “Persoana draguta!”, i-a spus ea, in stilul direct, lui Grim Reaper, undeva prin episoul sapte, daca imi aduc bine aminte. Personajul sau a adus echilibru in aceasta drama, spontaneitatea si, pe de alta parte, maturitatea sa, reusind de multe ori sa ma ia prin surprindere.

Multe sentimente mi-au trezit aceasta drama si multe as mai avea sa va spun. Am sa ma opresc insa aici, marturisindu-va insa ca probabil, de acum inainte, cand o sa ploua afara, ma voi gandi astfel: cineva este foarte trist si plange de dorul cuiva, iar cand florile de cires vor sfida frigul si vor inflori mai devreme, ma voi gandi ca cineva este cu adevarat fericit in sufletul sau. In plus, cand voi sufla in lumanarile aniversare de pe tortul meu sau cand ii voi privi pe altii facand acest gest banal, voi zambi stiind ca viata este intr-adevar magica. Cu toate astea, sentimentul profund care m-a urmarit pana la final este ca noi toti avem nevoie de un Goblin in viata noastra!

“Oamenii au patru vieți: o viață de plantare a semințelor, o viață de udare a semințelor, o viață de recoltare și o viață de hrănire a recoltelor”.  (Material scris de: 한사랑)

“Remember! You must remember!

His name is Kim Shin. He’s tall, has a sad smile. He’ll come as a rain. As the first snowfall.

He’ll keep his promise.

Remember! You must remember!

You are his bride.” (Ji Eun Tak)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.