Coreea de Sud, invitata speciala la Festivalul de la Fiction TV din Franta

Coreea de Sud a fost invitata sa participe in calitate de invitat de onoare la editia cea de-a XIX-a editie a Festivalul de la Fiction TV, un cunoscut festival de drame tv, finanțat de guvernul francez, informeaza site-ul koreaherald.com.

Festivalul a inceput pe 13 septembrie si se va desfasura pana duminica, 17 septembrie, in sud-vestul Frantei, La Rochelle (oras din Franta, prefectura departamentului Charente-Maritime in regiunea Noua Aquitania – n.r.). Evenimentul este unul anual.

Potrivit sursei citate, este pentru prima data cand o tara non-vorbitoare de limba franceza si, totodata, o tara non-europeana, a fost invitata la acest festival, in calitate de invitat de onoare.

La eveniment vor participa producatorii, scriitorii si regizorii ai unor drame coreene populare. Totodata, trei drame tv coreene au fost invitate pentru screening in perioada 14-15 septembrie. Este vorba despre drama MBC “W/더블유”, o poveste romantica de natura fantezista scrisa de Song Jae-jung si regizata de Jung Dae-yoon si Park Seung-woo; serialul tvN’- “Signal/시그널” un thriller SF despre crime, scris de Kim Eun-hee si regizat de Kim Won-seok; si “The Package”, serial a carui difuzare este programata sa aiba loc in luna octombrie, pe canalul JTBC.

          Lee Jong-suk (stanga) si Han Hyo-joo in drama “W” – (MBC)

       Kim Hye-soo (stanga) si Cho Jin-woong in drama “Signal” – (tvN)

“The Package/ 패키지 este scris de Chun Sung-il si regizat de Jeon Chang-geun. Potrivit site-ului http://asianwiki.com, serialul va debuta pe 13 octombrie, urmand sa aibe 12 episoade.

  Jung Yong-Hwa (stanga) si  Lee Yeon-Hee in “The Package” 2017

In rolul principal feminin o veti vedea pe Lee Yeon-Hee, cunoscuta publicului roman din seriale precum “Reunited Worlds” (SBS/2017) – Jung Jung-Won,  “Hwajung” (MBC/2015) – printesa Jeongmyeong, “Miss Korea” (MBC/2013-2014) – Oh Ji-Young, “Gu Family Book” Gugaui Seo (MBC/2013) – Yoon Seo-Hwa (mama lui Choi Kang-Chi), “Phantom” (SBS/2012) – detectivul Yoo Gang-Mi, “Paradise Ranch” (SBS/2011) – Lee Da-Ji  sau “East of Eden” (MBC/2008) – Kuk Yeong-Ran.

In rolul principal masculin joaca nimeni altul decat Jung Yong-Hwa, membrul cunoscutei trupe Kpop CNBLU, pe care iubitorii de K-drame l-au vazut cu siguranta in macar unul dintre serialele urmatoare: “The Three Musketeers” (tvN/2014) – Park Dal-Hyang, “Marry Him If You Dare” (KBS2/2013) – Park Se-Joo, “Gentleman’s Dignity” (SBS/2012) – Jung Yong-Hwa (ep.13), “Heartstrings” (MBC/2011) – Lee Shin sau “You’re Beautiful” (SBS/2009).

Difuzarea dramelor coreene in cadrul festivalului din Franta se va face practic in cursul zilei de astazi si maine. In urma vizionarilor, oaspetii coreenii vor purta discutii  la un forum despre tendintele dramelor coreene si formatele de export. Ei se vor intalni, de asemenea, cu directori din marile companii franceze de televiziune TF1, Canal + si Gaumont Television pentru a discuta distributia franceza si remake-urile de drame coreene.

Dupa cum spuneam si mai sus, festivalul de la Fiction TV este un festival finantat de guvernul francez si cuprinde seriale din retelele de cablu franceze cele mai importante. Anual, aproximativ 35.000 de participanti si 2.000 de membri ai industriei TV participa la acest eveniment.

Categoria de concurs din acest an cuprinde 41 de seriale dramatice, printre care 25 de drame franceze, 10 drame europene si sase serii de drame din alte tari vorbitoare de limba franceza.

“Speram că acest eveniment va servi ca o oportunitate de a exporta drame coreene in Europa de Vest, care a fost o zona uscata (cu sensul de <<lipsita de astfel de seriale>> – n.r.)”, a declarat Kim Rak-kyun, seful departamentului de afaceri la nivel global din cadrul Agentiei Creative din Coreea. “Aceasta inseamna o crestere a statutului dramelor coreene in lume”, a mai spus Kim. (Autor: 한사랑)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.