Ceremonie de rămas bun pentru doua dintre victimele tragediei Sewol

La trei ani și șase luni de când feribotul Sewol s-a scufundat în apele de lângă Jindo, familiile a două victime de la Liceul ​​Danwon au organizat, pe 25 septembrie, o ceremonie de rămas bun, informeaza site-ul koreaherald.com.

Ceremonia, la care au fost prezente familiile îndurerate ale celor două victime, împreună cu oficialii responsabili cu operațiunile de salvare și alte 30 de persoane, s-a ținut la cererea mamelor victimelor,  Cho Eun Hwa și Heo Da Yoon.

“Ar fi fost mai bine să oficiem înmormântarea pentru copiii noștri împreună cu ceilalți pasageri, care încă nu au fost găsiți. De aceea vrem să numim ceremonia de astăzi o ceremonie de rămas bun”, au spus reprezentantii celor doua familii, potrivit sursei citate.

În aprilie, Ministerul Oceanelor și Pescuitului a început o cercetare a resturilor recuperate și a descoperit în interiorul feribotului rămășițele învățătorului din liceul Danwon, Go Chang Suk și a elevei Heo Da Yoon. În luna următoare au fost descoperite rămășițele elevei Cho Eun Hwa și ale pasagerului Lee Young Sook.

Marcând începutul unui sfârșit mult-așteptat, familiile au organizat sâmbătă o ceremonie pentru două fete la portul Mokpo din provincia Jeolla de Sud, unde feribotul de 6.825 de tone, care se afla la o adâncime de 44 de metri începând din 2014, a fost ridicat pe 23 martie. De atunci, operațiunea de căutare a rămășițelor ale celor cinci pasageri nerecuperați a fost în curs de desfășurare.

Două portrete ale victimelor au fost apoi mutate într-o sală multifuncțională din Primăria din Seul, ca parte a eforturilor familiilor de a-și exprima recunoștința față de oamenii care s-au rugat pentru ei și au vărsat lacrimi alături de ei. În weekend, sute de oameni au vizitat și au pus flori în fața portretelor lui Cho și Heo.

Ceremonia de adio a fost insa scurtă. Oamenii le-au privit pe cele două mame mulțumindu-le celor care s-au rugat pentru întoarcerea fiicelor lor. “Vreau să mă uit la fața ei din nou”, a spus Lee Keum Hui, mama lui Cho Eun Hwa, apropiindu-se de portretul fiicei sale zâmbitoare. “Vă mulțumesc tuturor pentru rugăciunile voastre, acum sunt gata să-mi trimit fiica într-un loc liniștit, scoasă din congelatorul rece care i-a păstrat corpul atât de mult”, a marturisit femeia.

Primarul orașului Seul, Park Won Soon, a participat, de asemenea, la ceremonie, și a fost văzut consolând mamele.

“Știind că nu există sfârșit pentru durerea cauzată de această tragedie, întreaga națiune a strigat și a suferit împreună. Suferințe ca aceasta nu ar trebui să se repete niciodată “, a spus Park.

În timp ce familiile au decis să nu organizeze o ceremonie funerară formală, portretele au fost expuse pentru scurt timp într-o sală de clasă din liceul Danwon, la care mergeau cele două eleve de anul întâ înainte ca aceasta tragedie sa aibe loc. Corpurile lor se vor afla la Seoho Funeral Park din Pyeongtaek, provincia Gyeonggi, unde au fost și alte victime ale dezastrului Sewol.

Corpurile a cinci dintre cele 304 victime sunt inca de negasit. Este vorba despre alți doi elevi din liceul Danwon, un profesor și un tată și un fiu, mai arat sursa citata. (Daniela Elena Iscu)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.