fall2740

Frunzisul de toamna s-a raspandit in toata Coreea

A venit timpul sa scoatem fularele si sa iesim din casa pentru a vedea frunzisul colorat de toamna.
Metodele de a te bucura de vremea rece de toamna din toata tara sunt numeroase, de la excursii de weekend in afara orasului pana la explorarea locurilor din propriul oras. De pe data de 21 octombrie pana pe 5 noiembrie, editia din 2017 a Fall Travel Week asteapta calatori din toata tara cu 530 de programe cu reduceri in 6.393 de locuri. Ministerul Culturii, Sportului si Turismului, alaturi de Organizatia de Turism din Coreea, Asociatia de Turism din Coreean si alte 17 corporatii regionale au organizat aveasta saptamana speciala.

Unde incepe?

Primul frunzis a fost vazut in data de 27 septembrie pe muntele Seorak, un munte inalt din provincia Gangwon din Coreea de est. Se presupune ca Seorak va avea multe frunze de toamna in jur de 19 octombrie si ca aceste culori de toamna se vor raspandi din Seorak spre sud. Muntele Halla, cel mai inalt munte din sud, de pe insula Jeju, va fi acoperit de culori senzationale din data de 31 octombrie.
Evenimente din palate
Palatele regale din Seul, construite in timpul regatului Joseon, vor fi acoperite de un frunzis colorat din data de 20 octombrie, dupa cum spune Administratie Mostenirii Culturale. Administratia recomanda vizitarea palatelor si locurilor istorice in prima saptamana din noiembrie, cand frunzele vor arata cel mai frumos. Intrarea in cele patru palate mari, Gyeongbok, Changdeok, Changgyeon si Deeoksu, va fi redusa la jumatate din 21 octombrie pana in 5 noiembrie. O varietate de evenimente culturale vor da viata festivalului. Palatul Gyeongbok ofera un concert de muzica regala pana la sfarsitul lunii octombrie. Palatul Changdeok va organiza un festival de citit din 17 octombrie pana in 12 noiembrie. In fiecare weekend pana pe 29 octombrie, Palatul Changgyeon ofera „o plimbare prin viata de zi cu zi din palat.”.


Turneele Artistice de Toamna
In Gwangju, artistul coreean Lee Lee-Nam va gazdui un turneu al Centrului de Cultura Asiatica, ca parte a Gwangju Design Biennale. In provincia Gyeonggi, artistul Ho Sang-Gun va ghida calatorii in jurul Muzeului de Arta Chang Ucchin, Galeria de Arta Gana, Yanju Art City si altele. In provincia sudica Chungcheong, poeti si scriitori vor introduce opere de arta de la Muzeul National Gongju, Muzeul National Buyeo si Muzeul Literar Shin Dongyeop. Insula Jeju ofera un turneu „Jeju Bienalle”.


Evenimente culturale de noapte
Vor fi o varietate de evenimente, de la plimbari in timpul noptii pana la mancare de strada de noapte. Se va tine o petrecere de noapte a calatorilor pentru tineri, pentru a discuta despre viata, in timp ce calatoresc prin provincia Gyeonggi, Suwon, provincia Gangwon, provincia de nord Chungcheong si provincia de nord Gyeongsang. Gradina Botanica Semiwon din Tangpyeong isi va extinde orele de lucru pana la 21:00, pentru ca vizitatorii sa poata vedea plantele acvatice sub luminile colorate. Cantareata Heize va sustine un concert cu tematica de toamna. Se va tine si evenimentul „Yeosu Night Sea” din Yeosu, unde audienta poate vedea oceanul in timpul noptii.
Promovari
Mai multe restaurante, parcuri tematice, muzee, statiuni si alte facilitati ofera reduceri de pana la 70%. Lotte World Adventure ofera reducere de 35% pentru biletele de intrare. O sedere de doua zile la un templu va fi redusa de la 70.000 de won la 10.000 de won, multumita Cultural Corps of Korean Buddhism. Hanhwa Hotel and Resorts ofera o reducere de 30%, Saehwa Hostel are o promotie de 20% si Dajayon Hanok Stay va oferi, de asemenea, o reducere de 20%.

Cu siguranta ne dorim cu totii sa fim acolo si sa vedem toata frumusetea aceea chiar acum!

Sursa: http://www.koreatimes.co.kr/www/nation/2017/10/281_237716.html

Traducere: Anca Zaharia




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.